ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εκεί να δώσουν ΕΜΦΑΣΗ οι Μπαλταζάρ, Αυγουστή και Ιραόλα

Εκεί να δώσουν ΕΜΦΑΣΗ οι Μπαλταζάρ, Αυγουστή και Ιραόλα

Η Δευτέρα (23-07-2018)… σπαταλήθηκε κυρίως από αρκετούς για τις κληρώσεις του τρίτου προκριματικού γύρω των κορυφαίων ευρωπαϊκών διασυλλογικών διοργανώσεων.

Εδώ στη χώρα μας, ακόμη οι τρεις Κυπριακές ομάδες που μας εκπροσωπούν μέχρι στιγμής στην ευρωπαϊκή διοργάνωση Γιουρόπα Λιγκ, κρίμα που δεν έχουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ, είδαμε να γίνεται αναφορά, μεγάλη ή μικρή, για το τι θα ακολουθήσει ως εμπόδια αυτών στον γ΄ προκριματικό γύρο.

Ακόμη κανένα από τα δύο παιχνίδια δεν έδωσαν οι ομάδες μας για τον β΄ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ και εμείς ασχολούμαστε με τον τρίτο.

Το παράδειγμα του ΑΠΟΕΛ στον πρώτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και της Ανόρθωσης στον πρώτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ είναι τρανά παραδείγματα για το πως πρέπει να αντιμετωπίζουμε την όλη κατάσταση και τα πράγματα γενικότερα στην Ευρώπη.

Παιχνίδι με παιχνίδι, σκαλί και σκαλί και να μην βλέπουμε πιο μακριά από τη στιγμή που ακόμη δεν πετύχαμε τον στόχο.

Έτσι, ο… παθών Μπρούνο Μπαλταζάρ, ως προπονητής του ΑΠΟΕΛ, θα πρέπει να έχει μαθει από αυτό που έπαθε από τη Σούντουβα στον πρώτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.  Για αυτό ας περάσει πρώτα ο ΑΠΟΕΛ το εμπόδιο της Φλόρα Ταλίν και μετά να ασχοληθεί με την ομάδα που θα περάσει από το ζευγάρι, Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Χάποελ Μπερ Σεβά.

Τα ίδια, βέβαια, ισχύουν και για την κυπελλούχο ΑΕΚ, αλλά και τον δευτεραθλητή Απόλλωνα.

Φυσικά, η Λεμεσιανή ομάδα έχει αγωνιστεί στον α΄ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, όπου για διάφορους λόγους έδειξε να δυσκολεύεται για να ξεπεράσει το εμπόδιο της Στούμπρας, αλλά αυτό που μετράει στο τέλος της ημέρας είναι η ουσία και πως ο Απόλλωνας είναι στον β΄ προκριματικό γύρο.  Η Ντιναμό Μπρεστ ή ο Ατρόμητος, η ομάδα που θα περάσει από αυτό το ζευγάρι δεν θα πρέπει να είναι καν στο μυαλό κανενός εκεί στο προπονητικό κέντρο Κολοσσίου, αλλά μονάχα ν΄απασχολεί η Ζελέζνιτσαρ Σεράγεβο.  Μονάχα αυτή και τίποτα άλλο, για να μπορέσει να έχει συγκεντρωμένο αποκλειστικά μυαλό ο καθένας από την ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή στον στόχο για αυτές τις δύο αναμετρήσεις με τη Βοσνιακή ομάδα και έπειτα να ξεκινήσει να απασχολεί η ομάδα που θα έχει μπροστά της στον γ΄ προκριματικό γύρο.

Σε ότι αφορά τον Άντονι Ιραόλα και την ΑΕΚ, από τη στιγμή που πρόκειται και για ένα νέο προπονητή στην Κύπρο, αυτός και όλοι οι κιτρινοπράσινοι, γενικότερα, εάν πρέπει να έχουν την προσοχή τους αποκλειστικά στραμμένη μονάχα στο εμπόδιο που ακούγεται Ντάνταλκ Ιρλανδίας και όχι σε Άγιαξ ή Στουρμ Γκρατζ.  Είναι και τα πρώτα επίσημα παιχνίδια της ΑΕΚ για αυτή τη σεζόν, είδε και πόσο δυσκολεύτηκε ο Απόλλωνας να προκριθεί, καθώς και πως την πάτησε την… παγίδα η «Κυρία», αλλά και ο ΑΠΟΕΛ στο Τσάμπιονς Λιγκ, άρα η Λαρνακιώτικη ομάδα επιβάλλεται να είναι σοβαρή, χωρίς υποτίμηση, για να πετύχει τον στόχο.

Ολοκληρώνοντας, αυτό που θέλουμε να πούμε γενικότερα μέσα από το σημερινό μας ραντεβού αρθρογραφίας «Εξ απροόπτου», είναι ότι σε καμία περίπτωση δεν γίναμε ομαδάρες και να μπορούμε να βλέπουμε αφ’ υψηλού ομάδες άλλες χωρών.  Ναι στο παρελθόν ομάδες μας πέτυχαν σπουδαία πράγματα, αλλά χρειάζεται να δείξουμε σταθερότητα σε αυτά μέσα από σωστή δουλειά, χαρακτήρα και πως αντικρίζουμε και αναμένουμε τον κάθε αντίπαλο που βρίσκουμε μπροστά μας, και όχι να επηρεαζόμαστε από το πως μας θεωρεί ο καθένας, είτε φαβορί, είτε ακλόνητα φαβορί, είτε να έχουμε υπερβολική πίστη δυνατοτήτων.

Τα πρόσφατα «χαστούκια» ΑΠΟΕΛ και Ανόρθωσης, σίγουρα στέλνουν πάμπολλα μηνύματα με πολλούς αποδέκτες. Πρώτα, όμως, σε όλους όσους αποτελούν τις τρεις Κυπριακές ομάδες μας που μας εκπροσωπούν στην Ευρώπη και έχουν υποχρεώσεις αυτή την Πέμπτη για τον β΄ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.

Δεν μένει παρά να ευχηθούμε να έχουμε τέλεια αποτελέσματα οι τρεις κόουτς και οι ομάδες τους!

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Υπόθεση απόπειρας φόνου με θύμα 34χρονο, διερευνά η Αστυνομία στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top