ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύσκεψη στα κατεχόμενα της τουρκοκυπριακής πολιτικής ηγεσίας με τον Τούρκο ΥΠΕΞ

Σύσκεψη στα κατεχόμενα της τουρκοκυπριακής πολιτικής ηγεσίας με τον Τούρκο ΥΠΕΞ

Στην παρουσία του Τουρκοκύπριου ηγέτη και των προέδρων των «κοινοβουλευτικών» κομμάτων πραγματοποιείται η σύσκεψη στο «προεδρικό» με τον Τούρκο ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος βρίσκεται από το βράδυ της Δευτέρας (23/7) στα κατεχόμενα.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, στη σύσκεψη συμμετέχουν ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν, ο πρόεδρος του ΚΛ, Κουντρέτ Οζερσάι, ο πρόεδρος του ΚΕΕ, Χουσεϊν Οζγκιουργκιούν, εκ μέρους του ΔΚ ο Κουντρέτ Ακάι, εκ μέρους του ΚΚΔ ο «βουλευτής» Χουσεϊν Αγκολεμλί και ο πρόεδρος του ΚΑ, Ερχάν Αρικλί.

Στη σύσκεψη μετέχει ο Τούρκος «πρέσβης» στα κατεχόμενα, Ντεριά Κανμπάι και η ομάδα τεχνοκρατών του Τούρκου ΥΠΕΞ.

Μεβλούτ Τσαβούσογλου και Μουσταφά Ακιντζί αναμένεται να προβούν σε κοινή διάσκεψη Τύπου και αμέσως μετά ο Τούρκος ΥΠΕΞ θα αναχωρήσει για το Αζερμπαϊτζάν.

Όπως σημειώνεται από τα τ/κ ΜΜΕ, πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του Τούρκου Υπουργού μετά τις εκλογές της 24ης Ιουνίου και τον επαναδιορισμό του κ. Τσαβούσογλου στη θέση του Υπουργού Εξωτερικών.

Στο λογαριασμό του στο τουίτερ χθες το βράδυ ο κ. Τσαβούσογλου έγραψε ότι βρίσκεται στην «τδβκ» - όπως αποκαλεί το ψευδοκράτος – για να αξιολογήσει τα βήματα που μπορούν να γίνουν την επόμενη περίοδο στο Κυπριακό. Σε αυτό το πλαίσιο, προσθέτει, πραγματοποίησε τη συνάντηση με τον «πρόεδρο» - όπως τον αποκαλεί – Μουσταφά Ακιντζί.

Σήμερα το πρωί σε μήνυμά του στο τουίτερ ο Τούρκος ΥΠΕΞ ανέβασε φωτογραφία από το χθεσινό δείπνο εργασίας και γράφει ότι με τον Τ/κ ηγέτη αντάλλαξαν απόψεις «για την εγκαθίδρυση μιας ρεαλιστικής λύσης δίκαιης, βιώσιμης που θα εγγυάται το μέλλον και την ασφάλεια των Τουρκοκυπρίων».

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top