ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ακιντζί για Λουτ: 'Ηταν πολύ καλή ακροάτρια - Θα συνεχίσουμε την εποικοδομητική μας στάση'

 Ακιντζί για Λουτ: 'Ηταν πολύ καλή ακροάτρια - Θα συνεχίσουμε την εποικοδομητική μας στάση'

Η επίσκεψη της Τζέιν Χολ Λουτ δεν πρέπει να αξιολογηθεί ως επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, ήρθε για να σφυγμομετρήσει τις προθέσεις και ήταν πολύ καλή ακροάτρια, δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί.

Στην κοινή διάσκεψη Τύπου με τον Τούρκο ΥΠΕΞ μετά τη σύσκεψη στο «προεδρικό» με τους αρχηγούς και εκπροσώπους των «κοινοβουλευτικών» κομμάτων, ο κ. Ακιντζί ανέφερε επίσης ότι προσπάθησε με καλή πρόθεση να εξηγήσει στην απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ ποιοι μπορεί να είναι οι διέξοδοι που θα υπάρξουν, λέγοντας πως η τ/κ πλευρά έκανε πάντοτε θετικά βήματα.

«Ούτε και από δω και πέρα θα εγκαταλείψουμε τη θετική, εποικοδομητική μας στάση. Αρκεί αυτή η εποικοδομητική προσέγγιση να μην μείνει χωρίς αντίκρισμα. Αρκεί να βρεθεί μια ρεαλιστική, δίκαιη λύση που θα μπορεί να εφαρμοστεί», είπε.

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών στη δική του τοποθέτηση σημείωσε ότι είναι η πρώτη του επίσημη επίσκεψη στο εξωτερικό μετά που επαναδιορίστηκε στη θέση αυτή και ανακοίνωσε ότι την επόμενη περίοδο στα κατεχόμενα θα βρεθεί και ο Πρόεδρος της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης και πρώην Πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Ο κ. Τσαβούσογλου υποστήριξε ότι η ε/κ πλευρά συνεχίζει να μην βλέπει τους Τ/κ ως ίσους, δεν θέλει να μοιραστεί μαζί τους και αυτός είναι ο λόγος της μη λύσης, όπως ισχυρίστηκε. Ειδικά στο θέμα των υδρογονανθράκων, ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ότι «έχουμε πει σε όλη τη διεθνή κοινότητα ότι από δω και πέρα η στάση μας στο θέμα αυτό θα είναι διαφορετική». Και οι Τ/κ έχουν δικαιώματα στο φυσικό αέριο, δήλωσε λέγοντας ότι αυτά δεν θα τα παραχωρήσουν σε κανένα.

Η Τουρκία, συνέχισε, είχε εποικοδομητική στάση στο Κυπριακό και την περίοδο του 2004 και στο Κραν Μοντανά, γίνονται τώρα συζητήσεις με τα ΗΕ για το πώς θα προχωρήσει η διαδικασία και το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένει ότι «η εικόνα θα ξεκαθαρίσει».

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top