ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για προχειρότητα κάνει λόγο η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων για το νέο σύστημα διορισίμων

Για προχειρότητα κάνει λόγο η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων για το νέο σύστημα διορισίμων

Η προχειρότητα της κυβέρνησης πλήττει για ακόμα μια φορά τη νέα γενιά εκπαιδευτικών αναφέρει η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών η οποία διερωτάται αφού στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, «δεν ήταν έτοιμοι, γιατί προχώρησαν στην εφαρμογή του Νέου Σχεδίου Διορισμών στην εκπαίδευση;».

Σε ανακοίνωσή της η Κίνηση αναφέρει ότι «οι ανακοινώσεις από την Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας των διορισμών εκτάκτων αλλά και μόνιμων επί δοκιμασία εκπαιδευτικών, αναδεικνύουν τα σκάνδαλα και τις παρατυπίες που σχετίζονται άμεσα με την εφαρμογή του Νέου Σχεδίου Διορισμών στην Εκπαίδευση».

Η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών, θέτει σειρά ερωτημάτων αναφορικά με το Νέο Σχέδιο Διορισμών στην εκπαίδευση "και την υποτιθέμενη εφαρμογή του" και συγκεκριμένα ερωτά κατά πόσον «μείωσαν ή δεν μείωσαν τις προσφερόμενες έκτακτες θέσεις στην εκπαίδευση;».

Υπενθυμίζει «ότι την 1 Νοεμβρίου 2017, ο τέως Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστας Καδής, δήλωνε δημόσια ότι 1700 εκπαιδευτικοί θα διοριστούν τα επόμενα δύο χρόνια, εκ των οποίων το 50% από το νέο σύστημα διορισμού».

Όπως αναφέρει η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών, «την ίδια στιγμή, και λίγους μόνον μήνες πριν τις προεδρικές εκλογές, υπόσχονταν αριστερά και δεξιά, αύξηση των θέσεων των εκτάκτων στην εκπαίδευση, έτσι ώστε να μην αδικηθούν οι υφιστάμενοι συμβασιούχοι συνάδελφοι».

Προσθέτει ότι «αντί αυτού, εκατοντάδες φαίνεται να είναι οι θέσεις εκτάκτων που χάνονται από τα μέτρα οικονομικού εξορθολογισμού που έχει αποφασίσει το Υπουργικό Συμβούλιο στις 4 Ιουλίου 2018».

Η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών διερωτάται και για το κατά πόσον «έχουν ή δεν έχουν πραγματοποιήσει εξετάσεις ακόμα και σε κλάδους που έχουν λιγότερες από 6 θέσεις κενές, ακόμα και σε κλάδους που έχουν 0 κενές θέσεις, σε αντίθεση με τη σχετική νομοθεσία;»

Μεταξύ των ερωτημάτων της είναι το εάν «υπήρξαν ή δεν υπήρξαν διαρροές θεμάτων πριν από τις εξετάσεις, γεγονός για το οποίο είχε διαταχθεί και έρευνα, αλλά παρόλα αυτά ακόμα περιμένουμε τα πορίσματα και τις διορθωτικές κινήσεις».

Η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών θέτει και το ερώτημα κατά πόσον «έχουν ή δεν έχουν καθυστερήσει στην ετοιμασία των κανονισμών που διέπουν τους διορισμούς από τον κατάλογο διορισίμων,  με αποτέλεσμα όσοι εκπαιδευτικοί έχουν διορισθεί από τον κατάλογο διορισίμων, και ανεξαρτήτως αν έχουν ή όχι υπηρεσία, να διορίζονται όλοι στην κλίμακα Α8 -2».

Τέλος, αναφέρει, ότι «είναι για να διερωτάται κανείς αν όλα αυτά τα εκατομμύρια που καρπώθηκαν κάποιοι από την όλη διαδικασία, δεν αποτελούν σκάνδαλο για διερεύνηση για το εάν υπάρχει δηλαδή ακόμα λογικός άνθρωπος που θεωρεί ότι η όλη διαδικασία δεν αποτελεί ένα μεγάλο φιάσκο;»

Α

 

Η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών καλεί τη Βουλή των Αντιπροσώπων «να παρέμβει και να παγιοποιήσει την όλη διαδικασία, έστω και για ένα χρόνο, μέχρι να ξεκαθαρίσουν και να απαντηθούν όλα τα πιο πάνω ερωτήματα».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Οδηγός κίνδυνος: Γυναίκα οδηγούσε αντίθετα στον αυτοκινητόδρομο - Βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης και ναρκωτικών

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top