ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι βασικές πρόνοιες του σχεδίου εθελούσιας εξόδου από τον Συνεργατισμό

Οι βασικές πρόνοιες του σχεδίου εθελούσιας εξόδου από τον Συνεργατισμό

Οι συντεχνίες ΟΙΥΚ ΣΕΚ, ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ και ΠΑΣΥΔΥ αποφάσισαν ομόφωνα να εγκρίνουν το σχέδιο εθελούσιας αφυπηρέτησης (ΣΕΑ) 900 υπαλλήλων της ΣΚΤ στο πλαίσιο της μεταφοράς των καλών εργασιών της ΣΚΤ στην Ελληνική Τράπεζα.

Οι συντεχνίες προτρέπουν τα μέλη τους, αφού σταθμίσουν τα δικά τους δεδομένα, να επιλέξουν το ΣΕΑ, το οποίο προνοεί χαριστικές αποζημιώσεις μέχρι €180.000.

Το ΣΕΑ θα τεθεί προς έγκριση σε Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΣΚΤ την ερχόμενη Τρίτη και μετά την έγκρισή του θα κοινοποιηθεί στο προσωπικό, το οποίο θα έχει διορία να το επιλέξει μέχρι τις 17 Αυγούστου.
 
Οι αντιπρόσωποι των τριών συντεχνιών εξέτασαν την τελική πρόταση που τους δόθηκε από την διοίκηση της ΣΚΤ σε χθεσινή συνάντηση με τους εκπροσώπους των συντεχνιών.
 
«Έχουν εξηγηθεί όλα τα σημεία λεπτομερειακώς και ομόφωνα η συνέλευση έχει αποφασίσει να προκρίνει το σχέδιο και να το εγκρίνει ούτως ώστε να απευθυνθεί στο προσωπικό», ανέφερε ο ΓΓ της ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ Σάββας Τούλοπος.
 
Ο ΓΓ της ΟΙΥΚ ΣΕΚ, Ελισσαίος Μιχαήλ, ανέφερε στις δηλώσεις του πως η διαφοροποιημένη πρόταση της ΣΚΤ «δίδει αποτελέσματα τέτοιας μορφής που συγκρίνεται ευνοϊκά με τα σχέδια που έχουν κυκλοφορήσει σε άλλες τράπεζες το προηγούμενο διάστημα αλλά ταυτόχρονα και η κατανομή γίνεται πιο δίκαια εντός των κατηγοριών του προσωπικού».

Διαβάστε περισσότερα στο BusinessNews

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top