ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στήριξη Βρετανίας στο Κυπριακό - Η καλύτερη λύση η δικοινοτική, διζωνική ομοσπονδία

Στήριξη Βρετανίας στο Κυπριακό - Η καλύτερη λύση η  δικοινοτική, διζωνική ομοσπονδία

Η Βρετανία είναι ανοιχτή για οποιαδήποτε διευθέτηση των δύο μερών και των εγγυητριών δυνάμεων στην Κύπρο η οποία να ικανοποιεί τις ανάγκες για ασφάλεια και των δύο κοινοτήτων.

Τη θέση αυτή διατύπωσε ο Βρετανός Υπουργός Ευρώπης, σερ Άλαν Ντάνκαν, απαντώντας σε επιστολή της φιλοκύπριας Βουλευτής του βρετανικού Συντηρητικού Κόμματος στην περιφέρεια Chipping Barnet στο βόρειο Λονδίνο, Τερέζα Βίλιερς προς τον πρώην Βρετανό ΥΠΕΞ με την ευκαιρία της 44ηςεπετείου της τουρκικής εισβολής και κατοχής της Κύπρου.

Στην επιστολή του, ο κ. Ντάνκαν διαβεβαίωσε ότι η Βρετανία συνεχίζει να υποστηρίζει μια δίκαιη και διαρκή λύση του Κυπριακού που να ενώνει το νησί και ότι ο καλύτερος τρόπος για επίτευξη αυτού του στόχου είναι μια δικοινοτική, διζωνική ομοσπονδία.

Για τα θέματα ασφάλειας και εγγυήσεων, είπε ότι η Βρετανία κατέστησε ξεκάθαρο ότι είναι ανοιχτή για οποιαδήποτε διευθέτηση τα δύο μέρη και οι εγγυήτριες δυνάμεις συμφωνήσουν η οποία να ικανοποιεί τις ανάγκες για ασφάλεια και των δύο κοινοτήτων. Μια τελική λύση θα είναι δυνατή αν εγκριθεί από δημοψηφίσματα και στις δύο κοινότητες, σημείωσε.

Ανέφερε ότι από πέρσι, μετά τη διάσκεψη για την Κύπρο όπου δεν κατέστη δυνατόν να γεφυρωθούν οι θέσεις των δύο πλευρών, η βρετανική κυβέρνηση καλεί τα μέρη να αποφύγουν λόγια και ενέργειες που ενδεχομένως να επιδεινώσουν την ένταση στην περιοχή ή να έχουν αρνητικές επιπτώσεις για τις προοπτικές επανέναρξης των συνομιλιών και ότι η κυβέρνησή του συνεχίζει να ενθαρρύνει την επανέναρξη των συνομιλιών, σημειώνοντας ότι η επίτευξη συμφωνίας πάνω στα υπόλοιπα θέματα θα απαιτεί σκληρές επιλογές και συμβιβασμούς αλλά και πολιτική θέληση, κάτι το οποίο πιστεύουμε, σημειώνει, μπορεί ακόμη να σημειωθεί.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top