ΕΛΛΑΔΑ

Τι έδειξαν οι δορυφόροι για τις φονικές φωτιές - Από εκεί ξεκίνησαν - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τι έδειξαν οι δορυφόροι για τις φονικές φωτιές - Από εκεί ξεκίνησαν - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι υπουργοί Δημήτρης Τζανακόπουλος και Νίκος Τόσκας αφού δεν διαπίστωσαν καμία υπηρεσιακή ευθύνη και λάθος μίλησαν για εμπρησμούς.

«Υπάρχουν στοιχεία σοβαρά που δείχνουν εγκληματική ενέργεια για την έναρξη των πυρκαγιών, δεν ξέρω τη στόχευση. Υπάρχουν όχι απλά ενδείξεις αλλά στοιχεία σοβαρά που δείχνουν εγκληματική ενέργεια. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, στο αρμόδιο τμήμα της Πυροσβεστικής δεν πρέπει να πούμε τίποτα παραπάνω» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας

Οπως ανέφεραν πως στις δορυφορικές λήψεις καταγράφονται σε χάρτη οι καταγραφές στα τρία αρχικά σημεία εστιών φωτιάς στις περιοχές Κινέτας, Ανατολικής Αττικής και Ζεμενού Κορινθίας.

Συγκεκριμένα ανέφεραν πως

Στις 12:35′ το μεσημέρι της Δευτέρας 23/07 καταγράφονται στο σύστημα 13 θερμικές εστίες πυρκαγιάς, 30′ λεπτά της ώρας μετά την εκδήλωση της πρώτης εστίας και μάλιστα κοντά της. 

Οι εστίες της Ανατολική Αττική:

Στην Ανατολική Αττική που προκάλεσε την απόλυτη καταστροφή και τραγωδία στο Μάτι εμφανίζονται θερμικά σημεία εστιών πυρκαγιάς. Επικρατούσαν άνεμοι πολύ θυελλώδεις  που έφταναν τα 120 χιλιόμετρα την ώρα.  Αποτέλεσμα ήταν η πυρκαγιά να επεκταθεί μέχρι την παραλία σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top