ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρ. Προδρόμου: Από τη Δευτέρα 30/07 εντατικός διάλογος για τον εκπαιδευτικό εξορθολογισμό

Πρ. Προδρόμου: Από τη Δευτέρα 30/07  εντατικός διάλογος για τον εκπαιδευτικό εξορθολογισμό

Εντατικός διάλογος για τον εκπαιδευτικό εξορθολογισμό αποφασίστηκε την Παρασκευή 27/07, να ξεκινήσει από τη Δευτέρα, ώστε με τα μέτρα που λαμβάνει η Κυβέρνηση να είναι έτοιμη η στελέχωση και τα σχολεία να λειτουργήσουν κανονικά από τον Σεπτέμβριο, είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, ο οποίος εξέφρασε την εκτίμηση του Προέδρου της Δημοκρατίας για το έργο που επιτελούν οι εκπαιδευτικοί.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά τη σύσκεψη που είχε την Παρασκευή (27/07) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εκπαιδευτικών και των οργανωμένων γονέων, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «πρέπει να εκφράσουμε ικανοποίηση για το εποικοδομητικό και πολύ θετικό κλίμα που υπήρξε σήμερα και τη δυνατότητα συνεννόησης που υπήρξε στη σημερινή σύσκεψη που συγκάλεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τους συνδικαλιστικούς φορείς των εκπαιδευτικών και τους οργανωμένους φορείς στο χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης".

"Μεταφέρω την ικανοποίηση του Προέδρου για τη διάθεση που επέδειξαν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις και οι οργανωμένοι φορείς των γονέων.

Για ακόμα μια φορά εκφράζουμε την εκτίμηση του Προέδρου της Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης για το Σώμα των εκπαιδευτικών και για το έργο που επιτελούν στα σχολεία. Εξίσου σημαντικός εταίρος είναι και οι γονείς", είπε.

Όπως είπε "γίνεται λόγος για εξορθολογισμό του ανθρώπινου δυναμικού που η πολιτεία μας διαθέτει στην εκπαίδευση και βεβαίως η Κύπρος είναι ένα από τα κράτη με τη μεγαλύτερη αναλογική δαπάνη στον χώρο της Ευρώπης, για την εκπαίδευση", σημειώνοντας πως "η Κυβέρνηση έχει εγκρίνει και εντάσσονται σε προϋπολογισμό οι πρόσθετες θέσεις για τη νέα χρονιά".

Συνέχισε λέγοντας πως "εξορθολογισμός θα πρέπει να γίνει όχι για χάρη των οικονομικών του κράτους, αλλά για χάρη της εκπαίδευσης για να μη φτάσουμε στο σημείο που να μην υπάρχουν κονδύλια, εκτός από τις δαπάνες προσωπικού, για να χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες της εκπαίδευσης, των σχολείων, των παιδιών στα σχολεία".

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ακόμα πως "χρειάζονται πόροι για να βελτιωθούν τα σχολεία, να χρηματοδοτηθούν δράσεις που όλοι κρίνουμε ότι είναι αναγκαίες στην εκπαίδευση και αυτή η προσπάθεια θα γίνει και μέσα από τον διάλογο που ξεκινά για τον εξορθολογισμό".

"Αναφέρω ενδεικτικά", είπε, "ότι στην προσπάθεια της Κυβέρνησης για ευρύτερο εξορθολογισμό, όπως είχε πει και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σκοπός είναι να ενισχυθούν προγράμματα για την υγεία και την ασφάλεια στα σχολεία, για τις επιμορφώσεις των εκπαιδευτικών, για την υλικοτεχνική υποδομή και για την ενίσχυση του προγράμματος πρόληψης χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών και για την αντιμετώπιση προβλημάτων παραβατικότητας με την ενίσχυση της ομάδας άμεσης παρέμβασης".

Ο κ. Πρόδρόμου είπε πως "αυτά και άλλα πολλά θα μπορούν να χρηματοδοτηθούν και να ενισχυθούν ώστε να βελτιωθούν τα σχολεία. Προηγουμένως όμως πρέπει να προχωρήσουμε σε εξορθολογισμό και αυτό θα είναι το αντικείμενο του διαλόγου που θα ξεκινήσει».

Ερωτηθείς αν τα μέτρα που είχαν εξαγγείλει οι εκπαιδευτικοί έχουν αποσυρθεί από το τραπέζι, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «η συζήτηση θα συνεχίσει να γίνεται για τον εξορθολογισμό που χρειάζεται στο σύνολο του συστήματος ενώ η Κυβέρνηση ήδη έχει αποφασίσει και έχει εγκρίνει αριθμό θέσεων που εντάσσονται στον προϋπολογισμό και είναι πρόσθετες θέσεις για τη νέα χρονιά».

Σε άλλη ερώτηση είπε ότι κατά τη σύσκεψη δεν έγινε αναφορά σε απεργίες και σε μέτρα, σημειώνοντας ότι «αυτή την ώρα μιλάμε για διάλογο».

Ερωτηθείς είπε ότι στον διάλογο θα συμμετάσχουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των εκπαιδευτικών σε όλες τις βαθμίδες και οι οργανωμένοι γονείς.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top