ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Στην Κύπρο η Εκτελεστική Διευθύντρια της EUROPOL - Σκοπός και δηλώσεις

Στην Κύπρο η Εκτελεστική Διευθύντρια της EUROPOL - Σκοπός και δηλώσεις

Την Κύπρο επισκέφθηκε την Παρασκευή (27/7) η Εκτελεστική Διευθύντρια της Europol Catherine De Bolle.

Η κυρία De Bolle προέβη σε τιμητικές δηλώσεις για την Αστυνομία: «Η Κύπρος απολαύει τον χαμηλότερο δείκτη εγκληματικότητας ανάμεσα σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ. Είναι στην πρωτοπορία του αγώνα για αντιμετώπιση των αυξημένων απειλών στον κυβερνοχώρο λόγω της εξειδίκευσης στην οποία έχει επενδύσει η Αστυνομία Κύπρου»

«Η Κύπρος αποτελεί πολύτιμο και αξιόπιστο εταίρο για την EUROPOL», τόνισε, μετά την ολοκλήρωση συνάντησης εργασίας το πρωί με τον Αρχηγό Αστυνομίας κ. Ζαχαρία Χρυσοστόμου.

Στην πολύτιμη συνεργασία της EUROPOL αναφέρθηκε και ο Αρχηγός Αστυνομίας, προσθέτοντας ότι «η EUROPOL έχει καταστεί τα τελευταία χρόνια, η κινητήρια δύναμη που συνδέει και συντονίζει τις προσπάθειες των Εθνικών Αρχών Επιβολής του Νόμου των κρατών μελών της ΕΕ κατά του σοβαρού εγκλήματος, του οργανωμένου εγκλήματος και της τρομοκρατίας».

Η Εκτελεστική Διευθύντρια της Europol κα. Catherine De Bolle βρίσκεται στην Κύπρο για την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας της EUROPOL με την Αστυνομία και άλλες αρχές επιβολής του νόμου της Κυπριακής Δημοκρατίας στην καταπολέμηση του διασυνοριακού εγκλήματος στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την αντιμετώπιση σύγχρονων προκλήσεων για την ασφάλεια και την προστασία των ευρωπαϊκών κοινωνιών.

Στη συνάντηση που έγινε στο Αρχηγείο Αστυνομίας συμμετείχαν εκτός από στελέχη της ανώτερης ηγεσίας της Αστυνομίας, ο Διευθυντής Τελωνείων Δ. Χατζηκωστής και η Επικεφαλής της ΜΟΚΑΣ Εύα Παπακυριακού.

Μετά τη συνάντηση εργασίας, η κα De Bolle και ο κ. Χρυσοστόμου ανέφεραν ότι έγινε παραγωγική ανταλλαγή απόψεων σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων με ιδιαίτερη έμφαση στην καταπολέμηση της λαθραίας διακίνησης μεταναστών, το έγκλημα στον κυβερνοχώρο (cybercrime) καθώς και σε ζητήματα πρόσβασης και ανταλλαγής πληροφοριών. 

Η κυρία De Bolle εξήρε το επίπεδο συνεργασίας με την Αστυνομία Κύπρου και υπογράμμισε το γεγονός ότι «η Κύπρος απολαύει τον χαμηλότερο δείκτη εγκληματικότητας ανάμεσα σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ». Η Διευθύντρια της EUROPOL, η οποία ανέλαβε καθήκοντα τον Μάιο, εξέφρασε τη δέσμευσή της να συνεχίσει και να ενισχύσει περαιτέρω τη συνεργασία της EUROPOL με την Αστυνομία Κύπρου. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πρόσφατη επιτυχία της Αστυνομίας για σύλληψη στην Κύπρο, εγκεφάλου σπείρας διαδικτυακής απάτης και ξεπλύματος χρήματος 18 εκατομμυρίων ευρώ, με συντονισμένη επιχείρηση της EUROPOL. Επεσήμανε επίσης ότι η Κύπρος βρίσκεται στην πρωτοπορία του αγώνα για αντιμετώπιση των αυξημένων απειλών στον κυβερνοχώρο λόγω της εξειδίκευσης στην οποία έχει επενδύσει η Αστυνομία Κύπρου και ότι έχει εκφράσει ειδικό ενδιαφέρον προς την EUROPOL για ζητήματα που σχετίζονται με τις απειλές του dark web (σκοτεινό διαδίκτυο).

Ο Αρχηγός Αστυνομίας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στην επιχειρησιακή συνεργασία, την  ανάλυση πληροφοριών, την εγκληματολογική υποστήριξη και κατάρτιση, καθώς και στα διαρκώς αυξανόμενα αιτήματα συνδρομής και συνεργασίας ανάμεσα στην Αστυνομία και την  EUROPOL. Αφορούν κυρίως εγκλήματα κατά περιουσίας, το έγκλημα στον κυβερνοχώρο, ιδίως η παιδική πορνογραφία, τα ναρκωτικά, η εμπορία ανθρώπων, η παράνομη μετανάστευση και η τρομοκρατία. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top