ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Τα McDonald's παρουσιάζουν το συλλεκτικό MacCoin, για να γιορτάσουν τα 50χρονα του Big Mac.

Τα McDonald's παρουσιάζουν το συλλεκτικό MacCoin,  για να γιορτάσουν τα 50χρονα του Big Mac.

Για να γιορτάσουν την 50η επέτειο του θρυλικού Big Mac, τα McDonald's παρουσίασαν σήμερα το MacCoin, το συλλεκτικό νόμισμα με καταναλώσιμο αντίκρισμα το οποίο θα είναι διαθέσιμο από τις 2 Αυγούστου, 2018 και μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων*. Θα κυκλοφορήσουν 6,2 εκατομμύρια MacCoins για τους λάτρεις του Big Mac, οι οποίοι θα μπορούν να τα συλλέξουν ή να τα εξαργυρώσουν. Το κάθε MacCoin ανταλλάζεται με ένα δωρεάν Big Mac στα εστιατόρια McDonald's σε περισσότερες από 50 συμμετέχουσες χώρες.

 

Μέσα σε 50 χρόνια, το Big Mac ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο διατηρώντας αναλλοίωτο ό,τι το έκανε διάσημο. Γι’ αυτό, οπού κι αν το γευτείς, το Big Μac είναι ακριβώς το ίδιο και αναγνωρίζεται ως το θρυλικό burger με τα δύο ζουμερά, βοδινά μπιφτέκια, το λιωμένο τυρί, το κρεμμυδάκι, τις πίκλες, το μαρούλι και τη μυστική σάλτσα μέσα σε σουσαμένιο ψωμάκι. Είναι τόσο διάσημο, που ακόμη και το περιοδικό The Economist χρησιμοποίησε την τιμή του για να δημιουργήσει το Big Mac Index, ένα οικονομικό εργαλείο το οποίο συγκρίνει την αγοραστική δύναμη διαφόρων διεθνών νομισμάτων κάθε χρόνο. Έτσι, για την 50η του επέτειο, το Big Mac γίνεται και το ίδιο νόμισμα.

Όπως εξήγησε και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος των McDonald's Steve Easterbrook, η επιλογή της ημερομηνίας κυκλοφορίας του MacCoin έγινε με βάση τα γενέθλια του εμπνευστή του θρυλικού burger, Jim Delligatti που φέτος θα έκλεινε τα 100 του χρόνια.

Το συλλεκτικά MacCoins κυκλοφορούν σε πέντε μοναδικά σχέδια με το καθένα να αντιπροσωπεύει μία δεκαετία ζωής του Big Mac. Το MacCoin αναδεικνύει τη δεκαετία του '70, εστιάζοντας στο flower power και τη δεκαετία του '80 με σχέδια που κάνουν αναφορά στο κίνημα της pop κουλτούρας. Τα τολμηρά, αφηρημένα σχήματα που χαρακτηρίζουν τη δεκαετία απεικονίζονται στο MacCoin της δεκαετίας του ’90, ενώ τα σχέδια που απεικονίζουν τη δεκαετία του '00 αποτυπώνουν τον εκσυγχρονισμό και τη στροφή προς την τεχνολογία. Το MacCoin της δεκαετίας του ’10 εστιάζει στην εξέλιξη της επικοινωνίας με τα αγαπημένα μας emojis.

Στην Κύπρο, θα προσφέρεται ένα MacCoin με κάθε αγορά μεγάλου γεύματος Grand Big Mac, μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων.

*Το ΜacCoin δεν έχει χρηματική αξία και εξαργυρώνεται με ένα δωρεάν Big Mac στα συμμετέχοντα εστιατόρια McDonald’s μέχρι το τέλος του 2018.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Πόσα παιδιά γεννήθηκαν στην ΕΕ το 2022; - Η χώρα με την ψηλότερη γονιμότητα και η θέση της Κύπρου

Συναγερμός στις Αρχές: Έκρηξη σε γκαράζ οικίας σήκωσε στο «πόδι» περιοχή στη Λευκωσία - Ζημιές σε ένα όχημα

Πασαλιμάνι: Βίντεο ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά την κατάρρευση του κτιρίου - Το φορτηγό που σκοτώθηκε ο αστυνομικός

Ακομπλεξάριστη η Δέσποινα Βανδή: Το βίντεο στο TikΤοκ – Έτσι είναι όταν ξυπνάει



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top