LIFESTYLE

Ο Πούμπουρας απαντά σε όσους τον κατηγορούν ότι βοήθησε τους πυρόπληκτους για λόγους εντυπωσιασμού

Ο Πούμπουρας απαντά σε όσους τον κατηγορούν ότι βοήθησε τους πυρόπληκτους για λόγους εντυπωσιασμού

Ο Σάββας Πούμπουρας είναι από τους πρώτους celebrity που βρέθηκαν στις πυρόπληκτες περιοχές για να βοηθήσουν με όποιο τρόπο μπορούσαν τους κατοίκους που είδαν περιουσίες και ανθρώπους να χάνονται.

Τον γύρο του διαδικτύου είχε κάνει μάλιστα και ένα βίντεο που είχε δημοσιεύσει ο ίδιος ο παρουσιαστής του ΡΙΚ, φορώντας μια μάσκα στο πρόσωπο, μέσω του οποίου καλούσε τους διαδικτυακούς του φίλους να προσφέρουν και εκείνοι τη βοήθειά τους.

Λίγες μέρες μετά ο Σάββας Πούμπουρας μιλά αποκλειστικά στο «ΤV Έθνος» και αποκαλύπτει πως δεν ήταν η πρώτη φορά που προσέφερε τη βοήθειά του σε εκείνους που την έχουν ανάγκη, αφού πριν λίγους μήνες είχε βρεθεί και στη Μάνδρα.

Μάλιστα ο παρουσιαστής διευκρίνισε πως η δημοσιοποίηση της προσφοράς του δεν ήταν για λόγους εντυπωσιασμού αλλά γιατί λόγω των πολλών ακόλουθων που έχει μπορεί να παρακινήσει κάποιους να κάνουν το ίδιο «Ο κάθε άνθρωπος έχει μέσα του έμφυτο το συναίσθημα της αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο του. Απλά πρέπει να κινητοποιηθείς και να σπρώξεις τον εαυτό σου να σηκωθεί από τον καναπέ. Δεν με νοιάζουν τα “μπράβο” ούτε το έκανα για την προσωπική μου προβολή. Αλλά είναι γεγονός πως με τους ακόλουθους που έχω στο instagram, και εγώ και άλλοι, μπορούμε να παρακινήσουμε τον κόσμο να βοηθήσει. Στο βιβλίο του Χόρχε Μπουκάι “Από την αυτοεκτίμηση στον εγωισμό” αναφέρεται το εξής που μου έχει εντυπωθεί έντονα: “Δεν μου χρωστάς κάτι, σε ευχαριστώ που μου επέτρεψες να σε βοηθήσω”. Το έχουμε λοιπόν οι περισσότεροι και δεν χρειάζεται να συμβεί κάτι το τόσο τραγικό για να δραστηριοποιηθούμε».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στις πρώτες εικόνες που αντίκρισε με το που έφτασε στο Κόκκινο Λιμανάκι: «Η γυναίκα μου έχει σπίτι εκεί. Να σου πω την αλήθεια, το είχαμε ξεγραμμένο. Τελικά γύρισε ο αέρας και σώθηκε με απειροελάχιστες φθορές. Παντού γύρω σου έβλεπες μαύρο. Ανθρώπους που έκλαιγαν στα αποκαΐδια και άλλους που ήταν πιο ψύχραιμοι και ευγνώμονες που γλίτωσαν τη ζωή τους. Μου έχει μείνει χαρακτηριστική η εικόνα ενός συμπολίτη μας γύρω στα 50 να λέει: “Το σπίτι μου κάηκε, αλλά ευτυχώς είμαι ζωντανός”! Στη συνέχεια μαζί με κάποιους γείτονες κάναμε πυρόσβεση σε μικροεστίες. Και από εκεί πήγα στο ΚΕΕΛΠΝΟ όπου είχε ξεκινήσει η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top