ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Πιο νωρίς οι κάμερες Τροχαίας – Αναλαμβάνει η Κυβέρνηση

ΚΥΠΡΟΣ: Πιο νωρίς οι κάμερες Τροχαίας – Αναλαμβάνει η Κυβέρνηση

Το σύστημα φωτοεπισήμανσης θα περιληφθεί ως δημόσιο έργο και εγκαταλείπεται η απόφαση σύμπραξης του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο», ύστερα από συνεννόηση και με την σύμφωνη γνώμη του Γενικού Ελεγκτή, αποφασίστηκε ότι θα υπάρχει στον προϋπολογισμό του 2019 του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης επιπρόσθετο κονδύλι που θα αφορά τι κάμερες, ως επιπρόσθετο έργο.

Ωστόσο, ο ιδιώτης επενδυτής θα χρηματοδοτήσει το έργο και θα χειρίζεται το σύστημα, θα επιδίδει τις κλήσεις και θα εισπράττει τα πρόστιμα, αλλά τα ποσά που θα προέρχονται από τους παραβάτες θα καταλήγουν στο δημόσιο ταμείο.

Η Κυβέρνηση θα πληρώνει ένα συγκεκριμένο ποσό κάθε έτος στον ιδιώτη και σε 5 συν 2 χρόνια οι κάμερες θ’ ανήκουν στο κράτος και θα μείνει μόνο η διαχείριση του συστήματος στον ιδιώτη. 

Ενόψει αυτής της εξέλιξης αναμένονται οι πρώτες κάμερες στους δρόμους περί τα τέλη του 2019, ενώ με τους αρχικούς σχεδιασμούς αυτό υπολογιζόταν να γίνει το 2020.    

Συνολικά θα εγκατασταθούν 110 κάμερες, εκ των οποίων οι 20 κινητές οι οποίες είτε θα τοποθετούνται σε διάφορα σημεία στα οποία συμβαίνουν συχνά τροχαία δυστυχήματα, ή θα είναι φορητές και θα τοποθετούνται σε αστυνομικά οχήματα.  

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top