LIFESTYLE

Ο Κύπριος επιχειρηματίας δηλώνει περήφανος που καθαρίζει τον βυθό από τις γόπες των τσιγάρων

Ο Κύπριος επιχειρηματίας δηλώνει περήφανος που καθαρίζει τον βυθό από τις γόπες των τσιγάρων

Το 1997 ο Κύπριος επιχειρηματίας έκανε την πρώτη του κατάδυση και απομάκρυνε όλες τις γόπες που βρήκε στο νερό. 

Από τη μία οι φρενήρεις ρυθμοί στο Λος Αντζελες, ο επαγγελματικός ανταγωνισμός που τον έφερε συχνά και στα δικαστήρια με εταιρείες-κολοσσούς και από την άλλη οι καταδύσεις στον Σαρωνικό, με τον Άλκη Δαυίδ να δηλώνει περήφανος που καθαρίζει τον βυθό από τις γόπες των τσιγάρων.

 «Χάρη στις Σπέτσες αγάπησα τη θάλασσα και το scuba diving. Έχω ιδρύσει την οργάνωση "Βίος" που ασχολείται με τις καταδύσεις, στις οποίες διαθέτουμε ρεκόρ βουτιάς. Ανακαλύπτουμε τον βυθό, συναντάμε ναυάγια και καθαρίζουμε τη θάλασσα και τις παραλίες. Το 1997 έκανα την πρώτη μου κατάδυση με τη Δανάη Βαρβέρη και απομάκρυνα όλες τις γόπες που βρήκα στο νερό. Ήμουν ευτυχής με το κατόρθωμα μου. Έκτοτε συνέχισα να βουτώ, οι βουτιές σε βοηθούν να ανακαλύψεις άλλους κόσμους. Ισως πιο μαγικούς». Έχει φυσικά φροντίσει να απολαμβάνει τη θάλασσα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο: «Ευτυχισμένο με κάνουν και τα θαλάσσια μεταφορικά μου μέσα. Διαθέτω ένα γίοτ που ονομάζω "Bad Vibes", και δύο βαρκούλες. Με το πρώτο μετακινούμαι από Πειραιά για το νησί και το ανάποδο, με τις βαρκούλες πηγαίνω σε παραλίες για να βουτώ, να κάνω βόλτες και να γαληνεύω.

 

Είναι οι στιγμές που γίνομαι καπετάνιος. Γαλήνη μου προσφέρει και το εκκλησάκι, ο Αγιος Ανδρέας, που έχω μέσα στο σπίτι μου. Οταν χάνομαι, όλοι ξέρουν ότι βρίσκομαι εκεί για χαλάρωση, διαλογισμό και περισυλλογή. Στον Αγιο Ανδρέα, που έδωσα το όνομα του πατέρα μου, μπορώ να μείνω για ώρες».

Ξυπνά νωρίς, κάνει τζόκινγκ, ανταλλάσσει απόψεις με φίλους, και γνωστούς που θα συναντήσει στον δρόμο. «Χωριό οι Σπέτσες, όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Μου αρέσει που οι άνθρωποι εξακολουθούν να λένε καλημέρα. Θα συνομιλήσω με περαστικούς, με μαγαζάτορες, με φίλους και αφού πάρω εφημερίδες, επιστρέφω στο σπίτι, φοράω μαγιό και μαζί με την υπόλοιπη οικογένεια πάμε στη θάλασσα όπου θα μείνουμε πολλές ώρες. Λατρεύουμε την αλμύρα και τον ήλιο. Την πισίνα την έχουμε μόνο για το απόγευμα και για τα παιδιά. Το πώς κάνουν γι' αυτή δεν λέγεται... Τα παιδιά δεν αγαπούν απλώς στις Σπέτσες, τις λατρεύουν. Σε αυτό τον τόπο η τρίτη γενιά αισθάνεται ό,τι ακριβώς και η πρώτη» τόνισε στο Gala.

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Με εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, για το θέμα της ένταξης του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top