ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ: Καυτό καλοκαίρι με μπαράζ διαλόγων - Πυρά προς Γενικό Ελεγκτή

ΠΑΙΔΕΙΑ: Καυτό καλοκαίρι με μπαράζ διαλόγων - Πυρά προς Γενικό Ελεγκτή

Ολοκληρώθηκε πριν τις 14:00 το μεσημέρι της Πέμπτης (2/8) η συνάντηση της ΠΟΕΔ και της ΟΛΤΕΚ με τις Διευθύνσεις της Δημοτικής Εκπαίδευσης και της Τεχνικής αντίστοιχα.

Απόρροια της έναρξης του διαλόγου ανάμεσα σε Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και εκπαιδευτικών οργανώσεων με στόχο να βρεθεί λύση για την ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς, στο πλαίσιο του εξορθολογισμού του δημόσιου σχολείου.
 
Τον κύκλο των επαφών άνοιξε το πρωί η ΟΕΛΜΕΚ, η συνάντηση της οποίας με την Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης διήρκεσε περίπου δύο ώρες.
 
Σε δηλώσεις μετά την συνάντηση, ο Προέδρος της ΟΕΛΜΕΚ Γιάννος Σωκράτους είπε ότι σε συνέχεια της συνάντησης υπό τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού έγιναν την Πέμπτη (2/8) χωριστές συναντήσεις των τριών διευθύνσεων με τις αντίστοιχες εκπαιδευτικές οργανώσεις.
 
«Εμείς συναντηθήκαμε στις 09:30 με την Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης. Ζητήσαμε κάποια επιπρόσθετα στοιχεία και λάβαμε κάποια επιπρόσθετα στοιχεία, όχι βέβαια αυτά τα οποία ζητούσαμε στο σύνολο τους. Έγιναν κάποιες συζητήσεις επί των στοιχείων και για ακόμα μια φορά εμείς δηλώσαμε την βούληση μας για να προχωρήσει η συζήτηση, θέτοντας ξεκάθαρα αυτά που πραγματικά μας ενοχλούν. Αναμένουμε  η συζήτηση να συνεχιστεί και αύριο», πρόσθεσε.
 
Ερωτηθείς ποια στοιχεία ζήτησαν, ο κ. Σωκράτους είπε ότι είναι στοιχεία που αφορούν την στελέχωση της νέας σχολικής χρονιάς, δηλαδή επιπρόσθετες ανάγκες, από που προκύπτουν αυτές τις ανάγκες, ποια είναι τα περσινά δεδομένα, σε τι διαφοροποιείται η φετινή σχολική χρονιά, ποιοι παράγοντες διαφοροποιούν αυτά τα δεδομένα.
 
«Παρουσιάστηκαν κάποια στοιχεία, επαναλαμβάνω όχι όλα τα στοιχεία. Εν πάση περιπτώσει, θα αναμένουμε από την Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης να μας ενημερώσει για τη νέα συνάντηση, η οποία ενδεχομένως να είναι αύριο, ίσως το μεσημέρι», σημείωσε.
 
Σε ερώτηση αν τους έχουν ενημερώσει ότι θα τους δώσουν αυτά τα στοιχεία, ο κ. Σωκράτους είπε ότι η Διεύθυνση της Μέσης Εκπαίδευσης θα μιλήσει με τον Υπουργό Παιδείας και θα δουν.
 
Απαντώντας σε ερώτηση αν θα βρεθεί η χρυσή τομή από το διάλογο που ξεκίνησε χθες, ο κ. Σωκράτους είπε ότι αν δεν αλλάξουν κάποια δεδομένα τα οποία αυτή την στιγμή είναι κάτω και αν ισχύσει αυτό που έχουν πει στη συνάντηση του Προεδρικού ότι δηλαδή τίθενται όλα στο τραπέζι και συζητούν με στόχο αυτή την στιγμή να λύσουν το πρόβλημα και να ξεκινήσει ομαλά η νέα σχολική χρονιά, και αν επιδειχθεί ανάλογη βούληση και μείνουν σε αυτό το πλαίσιο, πιστεύει ότι μπορεί να εξευρεθεί λύση.
 
«Αν κάποιοι επιμένουν να μένουν σε απόλυτες θέσεις, αντιλαμβάνεστε ότι τότε το πράγμα δυσκολεύει», πρόσθεσε.   
 
Ο ΓΓ της ΠΟΕΔ Χάρης Χαραλάμπους, κατά την προσέλευση του στο Υπουργείο Παιδείας για την συνάντηση με την Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης, δήλωσε ότι οι οργανώσεις έκαναν την Τετάρτη (1/8) την διαβούλευση που έπρεπε με το Υπουργείο Παιδείας, με τον Υπουργό Παιδείας, χωρίς την παρουσία οργανωμένων γονέων, διότι αυτά τα θέματα ήταν θέματα που αφορούσαν τα εργασιακά μας ζητήματα.
 
«Να ξεκαθαρίσουμε ότι οι οργανωμένοι γονείς ασφαλώς και έχουν ρόλο στα εκπαιδευτικά θέματα, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα πρέπει να καθόμαστε πάντα στο ίδιο τραπέζι να συζητήσουμε. Έχουν κάθε δικαίωμα να συζητήσουν με τον Υπουργό ή με όποιο άλλο φορέα θέλουν και όπως εκείνοι συμμετέχουν ή συναντιούνται με τον Υπουργό ή με άλλους φορείς από μόνοι τους και δεν απαιτούμε να είμαστε και εμείς στην παρουσία αυτή, το ίδιο συμβαίνει και μαζί μας. Άρα, όταν χρειαστεί να συζητήσουμε μαζί τους εκπαιδευτικά θέματα στην παρουσία τους και το κρίνουμε σωστό θα γίνει. Όταν θεωρούμε ότι πρέπει να γίνει ξεχωριστά θα γίνεται ξεχωριστά . Άρα, δεν βλέπω κανένα λόγο αντιπαράθεσης με τους οργανωμένους γονείς», συμπλήρωσε.
 
Ο κ. Χαραλάμπους είπε ότι πρόθεση τους είναι ότι θα πρέπει να υπάρχει κατάληξη της επόμενες δύο με τρεις μέρες το αργότερο για να μπορέσει να ολοκληρωθεί σωστά η στελέχωση.
 
«Η οποιαδήποτε καθυστέρηση θα δημιουργήσει προβλήματα και η θέση όλων των εκπαιδευτικών οργανώσεων είναι ότι αυτό το θέμα θα πρέπει να λήξει θετικά πάση θυσία της επόμενες ημέρες. Θα κάνουμε ότι μπορούμε από την πλευρά μας για να γίνει αυτό. Ελπίζουμε και η επίσημη πλευρά να δείξει την ίδια κατανόηση και να ανταποκριθεί έτσι ώστε να μην φτάσουμε σε δυσάρεστες καταστάσεις αργότερα», κατέληξε.

Στο μεταξύ η ΟΕΛΜΕΚ επέστρεψε τις θέσεις της σχετικά με τα στοιχεία που της δόθησαν από το Υπουργείο.

Εξερχόμενοι από τη δική τους συνάντηση, ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας σχολίασαν τελευταίες δηλώσεις του Γενικού Ελεγκτή, οι οποίες, όπως είπαν, πλήττουν το κύρος των εκπαιδευτικών.

Ταυτόχρονα, κάλεσαν τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη σε διάλογο.

ΚΥΠΕ/ToThemaOnline

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top