ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Μέσω Dark Web φέρονται να εγκλημάτησαν τα αδέρφια από τη Λάρνακα

Μέσω Dark Web φέρονται να εγκλημάτησαν τα αδέρφια από τη Λάρνακα

Το Dark Web (σκοτεινό-βαθύ διαδίκτυο) φέρονται να χρησιμοποίησαν τα αδέρφια από τη Λάρνακα, που συνελήφθησαν την το βράδυ της Τετάρτης (1/8) για υπόθεση που αφορά πλαστά χαρτονομίσματα.

Όπως έγινε γνωστό, μέσω «σκοτεινού διαδικτύου» (Dark Web) φέρονται να εντόπισαν τον σύνδεσμό τους στο εξωτερικό οι δυο συλληφθέντες, όπου παρήγγειλαν και παρέλαβαν αριθμό πλαστών χαρτονομισμάτων μέσω ταχυδρομείου.

Ο σύνδεσμος τους από χώρα της Ευρώπης (Αυστρία), απέστειλε στους δυο συλληφθέντες παραχαραγμένα χαρτονομίσματα μέσω ταχυδρομείου, μετά από σχετική συνδιαλλαγή τους εντός του dark web.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα εν λόγω πλαστά χαρτονομίσματα, αποστέλλονταν μέσω ταχυδρομείου με κανονικούς φακέλους του αυστριακού ταχυδρομείου ή με δέμα ιδιωτικής εταιρείας.

Ο σύνδεσμος των συλληφθέντων βρίσκεται ήδη υπό κράτηση στην Αυστρία, με τις Αρχές της χώρας του να ενημερώνουν τις χώρες των «πελατών» του για την εμπλοκή τους σε διεθνές κύκλωμα παραχαρακτών, καθώς στον χώρο του βρέθηκαν χειρόγραφα με τα ψευδώνυμα των πελατών του, ημερομηνίες αποστολής πακέτων ή φακέλων και αναλυτικά οι κωδικοί αποστολής των δεμάτων.

Κάπως έτσι οι αστυνομικές αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενημερώθηκαν για την εμπλοκή των δυο αδελφιών, όπου φέρεται πως το όνομα του παραλήπτη, ήταν εκείνο του 23χρονου, ενώ από το ταχυδρομείο παρέλαβε τον φάκελο ο 28χρονος αδελφός του.

Ανακρινόμενος ο 23χρονος αρνείται την οποιαδήποτε εμπλοκή με την υπόθεση, ενώ ο 28χρονος παραδέχθηκε την αγορά των χαρτονομισμάτων μετά που παρακολούθησε διάλεξη στο Πανεπιστήμιο, σχετική για το Dark Web.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο αριθμός πλαστών χαρτονομισμάτων να διατέθηκε ήδη στην αγορά της Κύπρου, καθώς η παραγγελία αφορούσε μεγαλύτερο αριθμό χαρτονομισμάτων από αυτόν που βρέθηκε στην οικία.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα δυο αδέλφια, 23 και 28 χρόνων, μεταφέρθηκαν ενώπιων δικαστηρίου την Πέμπτη 02/08, εκδόθηκε διάταγμα τετραήμερης κράτησής τους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top