ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΖΥΓΙ: Αντέδρασε η Κοινοτάρχης για Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Παιδιών - Κατέβηκε η ανάρτηση - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΖΥΓΙ: Αντέδρασε η Κοινοτάρχης για Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Παιδιών - Κατέβηκε η ανάρτηση - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Με τη λήψη μέτρων προειδοποίησε η κοινότητα Ζυγίου για την απόφαση της κυβέρνησης να μετατρέψει εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο σε κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Παιδιών.

Στον χώρο θα κτιστεί καινούριο κτίριο αξίας 1.5 εκατομμύριο ευρώ το οποίο θα επιχορηγήσουν ο ΟΗΕ, το Ευρωπαϊκό. Συμβούλιο και Νορβηγικά ταμεία. Στο κτίριο θα φιλοξενούνται παιδιά μέχρι 14 ετών τα οποία έφτασαν στην Κύπρο ασυνόδευτα, δηλαδή χωρίς γονείς. Οι γονείς τους είτε αγνοούνται είτε έχουν πεθάνει.

Η κοινοτάρχης Ζυγίου Γεωργία Μιχαήλ σε ανάρτηση της στη σελίδα του κοινοτικού συμβουλίου στο Facebook, αντέδρασε έντονα υποστηρίζοντας πως η απόφαση λήφθηκε χωρίς να ενημερωθεί η κοινότητα και χωρίς να ληφθούν υπόψη τα αιτήματα της κοινότητας για το συγκεκριμένο χώρο.

Ωστόσο, η ανάρτηση της κ. Μιχαήλ είναι άφαντη την Παρασκευή (3/8) το πρωί.

Το Υπουργείο Εργασίας απάντησε στις αντιδράσεις τονίζοντας ότι η απόφαση λήφθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο το Μάρτιο και ανακοινώθηκε τόσο στον ημερήσιο τύπο και στην εφημερίδα της κυβερνήσεως.

Στην ανακοίνωση του το Υπουργείο Εργασίας επεσήμανε ότι είναι το πέμπτο κέντρο φιλοξενίας που θα λειτουργήσει και σημειώνεται ότι τα υπόλοιπα τέσσερα λειτουργούν χωρίς να έχει ποτέ προκύψει οποιοδήποτε πρόβλημα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top