ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΙΝΗΜΑ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ: Έντονη ανακοίνωση για χρεώσεις τραπεζών

ΚΙΝΗΜΑ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ: Έντονη ανακοίνωση για χρεώσεις τραπεζών

Ως τρόπο υφαρπαγής χρημάτων χαρακτηρίζει την απόφαση για τις χρεώσεις των τραπεζών, το Κίνημα Οικολόγων.

Με ανακοίνωσή του, το Κίνημα Οικολόγων κάνει λόγο για «πρόστιμο» εναντίον των πολιτών.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Άλλος ένας τρόπος υφαρπαγής χρημάτων στο όνομα του εκσυγχρονισμού ταλαιπωρεί τους πελάτες των ιδιωτικών τραπεζών από την 1η Αυγούστου 2018, καθώς όσοι εξυπηρετούνται στα ταμεία για συγκεκριμένες εργασίες τις τράπεζας, θα πληρώνουν επιπλέον «πρόστιμο» στην τράπεζα.

Η πληροφόρηση αναφέρει ότι οι νέες αυτές ρυθμίσεις έχουν να κάνουν τάχα με την πρόθεση, τουλάχιστον δύο τραπεζών, να μεταβούν στην ψηφιακή εξυπηρέτηση πελατών.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών προβληματιζόμαστε έντονα σε σχέση με τις χρεώσεις αυτές, την νομιμότητα τους αλλά και τι θα γίνει στην περίπτωση ατόμων που δεν είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν την λεγόμενη ψηφιακή εξυπηρέτηση.

Αν ο τελικός στόχος είναι όντως η ψηφιακή τράπεζα, δεν μπορεί η πρώτη επαφή με αυτή να έχει να κάνει μόνο με χρεώσεις. Η ενημέρωση, η εκπαίδευση αλλά και το πώς θα προσεγγίζουν την τράπεζα άτομα ή και εταιρείες που δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη ψηφιακή τεχνολογία, θα έπρεπε να προηγηθούν των όποιων χρεώσεων.  

Προφανώς οι τράπεζες έχουν αποφασίσει ότι θα αλλάξουν ρόλο και από οργανισμοί αποταμίευσης και εξυπηρέτησης των καταθετών, θα γίνουν πλέον εργαλείο για διευκόλυνση της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας. Σε μια τέτοια περίπτωση οφείλουν οι αρμόδιοι στη Κύπρο και στην Ευρωζώνη, να αποφασίσουν επιτέλους να διαχωρίσουν τα τραπεζικά ιδρύματα και να τα κατατάξουν σε κατηγορίες εργασιών. Δεν μπορεί μια τράπεζα να έχει τις ίδιες απαιτήσεις από έναν Κύπριο συνταξιούχο σε σχέση με το e-banking με αυτές που έχει από έναν Ρώσσο ή Κινέζο επιχειρηματία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top