ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πάλμας: «Η Κυβέρνηση προωθεί την ανταγωνιστικότητα του γεωργικού τομέα»

Πάλμας: «Η Κυβέρνηση προωθεί την ανταγωνιστικότητα του γεωργικού τομέα»

Μέσα σε ένα «ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον, η κυπριακή γεωργία βρίσκεται αντιμέτωπη με πολλές προκλήσεις», επεσήμανε ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Βασίλης Πάλμας, σημειώνοντας ότι «η Κυβέρνηση, μέσω του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του γεωργικού τομέα».

Σε χαιρετισμό του στο 2ο Ετήσιο Αγροτικό Φεστιβάλ Πολιτισμού του Κυπριακού Οργανισμού Αγροτικών Πληρωμών (ΚΟΑΠ), ο κ. Πάλμας διαβεβαίωσε ότι «η εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ Κυβέρνησης, ΚΟΑΠ, Βουλής και όλων των αρμόδιων φορέων, θα συνεχιστεί με τον ίδιο ζήλο και χωρίς κομματικούς χρωματισμούς, αποσκοπώντας μόνο στο καλώς νοούμενο συμφέρον του Κύπριου αγρότη και της κοινωνίας γενικότερα».

Όπως είπε, «το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, το οποίο υλοποιείται σε στενή συνεργασία με τον ΚΟΑΠ, είναι το βασικό εργαλείο για τη στήριξη της γεωργίας και την άσκηση της αγροτικής μας πολιτικής», προσθέτοντας ότι «το Πρόγραμμα έχει ήδη ενεργοποιηθεί σε μεγάλο ποσοστό, με την έναρξη υλοποίησης έργων με συνολικό προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 240 εκ. ευρώ».

 «Μόλις πρόσφατα, εγκρίθηκαν 228 αιτήσεις για επενδύσεις στον γεωργοκτηνοτροφικό τομέα, που αντιστοιχούν σε ποσό ενίσχυσης 43 εκ. ευρώ. Παράλληλα, 233 νέοι σε ηλικία συμπατριώτες μας, εγκρίθηκαν ως νέοι γεωργοί και αναμένεται να λάβουν ενισχύσεις που πλησιάζουν τα πέντε εκ. ευρώ», είπε.

Ο κ. Πάλμας επεσήμανε ότι «στόχος είναι η περαιτέρω ενίσχυση της αγροτικής μας οικονομίας, για να καταστήσουμε τα προϊόντα μας πιο ποιοτικά και με καλύτερες προοπτικές εμπορίας, ενισχύοντας με τον τρόπο αυτό το εισόδημα του αγρότη και δίνοντας την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους να γίνουν επαγγελματίες γεωργοί ή κτηνοτρόφοι».

Είπε, επίσης, ότι «δύο γεωργοκτηνοτροφικά προϊόντα, το χαλλούμι και η πατάτα, καταλαμβάνουν θέση στην πρώτη πεντάδα του συνόλου των εξαγωγών της πατρίδας μας, με μερίδιο πάνω από 15%».

Επεσήμανε ότι ο ΚΟΑΠ, σε συνεργασία με την Κυβέρνηση, «μετουσιώνει την Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε πράξη, στηρίζοντας τον γεωργοκτηνοτροφικό τομέα και προσβλέποντας με αισιοδοξία στο παρόν και στο μέλλον».

Ο κ. Πάλμας σημείωσε ότι «σημαντικό ρόλο στην πρόοδο και ανάπτυξη του γεωργοκτηνοτροφικού τομέα και στην ικανοποίηση των προσδοκιών των αγροτών, έχει σαφώς διαδραματίσει και η αξιοποίηση ευρωπαϊκών κονδυλίων και προγραμμάτων εκ μέρους της Κυβέρνησης, καθώς και η συγχρηματοδότησή τους».

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top