ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι έκανε το κυπριακό ΥΠΕΞ για την κάθοδο της Πάρις Χίλτον στα κατεχόμενα – Δηλώσεις αρμόδιου λειτουργού

Τι έκανε το κυπριακό ΥΠΕΞ για την κάθοδο της Πάρις Χίλτον στα κατεχόμενα – Δηλώσεις αρμόδιου λειτουργού

Στην ευαισθησία των επωνύμων που τους γίνεται πρόταση να επισκεφθούν τα κατεχόμενα για κάποια εκδήλωση, εναποθέτει τις ελπίδες του το ΥΠΕΞ αφού, οι δυνατότητες της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι περιορισμένες, σύμφωνα με αρμόδια πηγή από το Υπουργείο.

Της Μαρινέλλας Παναγιώτου

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το ThemaOnline με λειτουργό του Υπουργείου Εξωτερικών την Τρίτη (7/8), για να διερευνήσει κατά πόσο η Κύπρος προχώρησε στα απαραίτητα διαβήματα για να αποτρέψει την κάθοδο της Πάρις Χίλτον στις κατεχόμενες περιοχές, διαφάνηκε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν μπορεί να ελέγξει την κατάσταση.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Στα κατεχόμενα η Paris Hilton και στο παράνομο ξενοδοχείο της Αμμοχώστου

Ο αρμόδιος λειτουργός, στη συνέχεια, κλήθηκε να εξηγήσει ποια ήταν τα διαβήματα στα οποία προχώρησε το Υπουργείο. Εξήγησε: «Ενημερώσαμε την πρεσβεία της Κύπρου στις ΗΠΑ ως είθισται και στην συνέχεια οι εκεί αρμόδιοι, ενημέρωσαν τους ανθρώπους που ανέλαβαν να φέρουν την Χίλτον στην Κύπρο, όχι εκείνους στα κατεχόμενα».

Όπως είπε: «Έτσι γίνεται πάντα. Ενημερώνουμε τους διοργανωτές για την πολιτική κατάσταση που επικρατεί στην χώρα μας, μέσω των πρεσβειών, είτε αυτή είναι η κυβέρνηση μιας χώρας, είτε ιδιώτες, ωστόσο, οι ενέργειες αυτή τη φορά δεν απέτρεψαν το ταξίδι. Δεν εισακουστήκαμε, δεν μας έλαβαν υπόψη».

«Δεν μπορούμε να ελέγξουμε την κατάσταση στα κατεχόμενα, δεν μπορεί να υπάρξει αποτελεσματικός έλεγχος για να αποτρέψουμε, ως Κυπρος, μια κάθοδο στα κατεχόμενα», σημείωσε ο λειτουργός του Υπουργείου και συμπλήρωσε: «Μέχρι και η κυπριακή και ελληνική ομογένεια επικοινώνησε μαζί της μέσω των social media, της εξήγησαν, την παρακάλεσαν και της εξέφρασαν την αντίθεσή τους για την επίσκεψή της στα κατεχόμενα, ωστόσο απ’ ό,τι φαίνεται δεν έλαβε κανέναν υπόψη»!

Μάλιστα, σε ερώτησή μας αν η Πάρις Χίλτον επισκεπτόταν τις ελεύθερες περιοχές μέσω των κατεχομένων μπορούσε να συλληφθεί για παράνομη είσοδο στην Κυπριακή Δημοκρατία, ο αρμόδιος λειτουργός του Υπουργείου μάς ανέφερε: «Θα μπορούσε να συλληφθεί βάσει νόμου, ωστόσο θα ήταν απομακρυσμένο σενάριο».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top