ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διομήδους στο ThemaOnline: «Εξ υπαιτιότητας των αιτητών γίνονται υπερπληρωμές» - Πώς θα επιστραφούν τα χρήματα

Διομήδους στο ThemaOnline: «Εξ υπαιτιότητας των αιτητών γίνονται υπερπληρωμές» - Πώς θα επιστραφούν τα χρήματα

Εξ υπαιτιότητας των αιτητών γίνονται οι υπερπληρωμές από το Κράτος, καθώς παραλείπουν να ενημερώσουν έγκαιρα την Υπηρεσία για τυχών αλλαγές στην κατάσταση τους, ανέφερε σε δηλώσεις του το ThemaOnline, o Χρίστος Διομήδους, Λειτουργός της Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας του Υπουργείου Εργασίας.

Του Μιχάλη Μενελάου

Μιλώντας στο ThemaOnline, o κύριος Διομήδους, ανέφερε πως είναι ευθύνη των αιτητών να ενημερώσουν την Υπηρεσία, για τυχών αλλαγές στην κατάστασή τους, ούτως ώστε να αποφευχθούν οι υπερπληρωμές στους λογαριασμούς τους.

«Έπρεπε να μας ενημερώσουν ότι άλλαξαν κατάσταση, είτε παντρεύτηκαν, είτε αυξήθηκαν τα εισοδήματά τους, είτε απέκτησαν περιουσία που ξεπερνά την προβλεπόμενη για καταβολή επιδόματος», ανέφερε ο κύριος Διομήδους.

 

Πώς θα γίνεται η επιστροφή χρημάτων

Σε όσους εντοπιστεί από την Υπηρεσία πως έγιναν υπερπληρωμές, θα τους σταλεί επιστολή για να επιστρέψουν τα χρήματα πίσω, εντός τριών μηνών, εξήγησε.

Στην επιστολή που αποστέλλεται, αναγράφονται οι τρεις τρόποι με τους οποίους μπορούν να επιστραφούν τα χρήματα.

Τρόποι οι οποίοι είναι είτε στο Λογιστήριο του Υπουργείου, όπου θα τους δοθεί απόδειξη, είτε σε Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη, είτε με έμβασμα στον κεντρικό κυβερνητικό λογαριασμό, ο κωδικός του οποίου αναγράφεται στην επιστολή, όπου και περιγράφονται οι τρόποι επιστροφής χρημάτων.

Πολλοί είναι εκείνοι, ανέφερε ο κύριος Διομήδους, που επικοινωνούν με την Υπηρεσία για να γίνει διευθέτηση ούτως ώστε να γίνει η επιστροφή με δόσεις ή με την καταβολή ολόκληρου του ποσού.

Ακόμη, σε άτομα που δίνεται επιπρόσθετο επίδομα, υπάρχει η δυνατότητα αποκοπής ποσού από το επιπρόσθετο επίδομα, μέχρι να εξοφληθούν οι υπερπληρωμές.

Ο κύριος Διομήδους τόνισε πως οι περισσότερες περιπτώσεις υπερπληρωμών δημιουργούνται από τη μη ενημέρωση των αιτητών προς την Υπηρεσία.

 

 

Αυτόματα εμβάσματα στους λογαριασμούς

Ο κύριος Διομήδους εξήγησε πως γίνεται αυτόματα το έμβασμα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων και συνεχίζεται για μερικούς μήνες, με το πέρας του έτους στο οποίο έκαναν την αίτησή τους.

Παλαιότερα, το αυτόματο έμβασμα πραγματοποιείτο μέχρι τον Απρίλιο του επόμενου έτους, που έκανε κάποιος την αίτησή του, ενώ για το 2018 πάρθηκε απόφαση να γίνει έως και τον Ιούλιο.

Δηλαδή, άτομο το οποίο αιτήθηκε και του εγκρίθηκε η καταβολή επιδόματος μονογονιού ή τρίτεκνης ή πολύτεκνης οικογένειας, για το έτος 2017, συνεχίστηκαν τα εμβάσματα μέχρι και τον Ιούλιο του 2018.

«Πρόκειται για ευάλωτες ομάδες και τους καταβάλουμε κάθε μήνα το επίδομα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Λειτουργός της Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας, με το επίδομα να καταβάλλεται με βάση την αίτηση του προηγούμενου έτους.

Ο κύριος Διομήδους, μιλώντας στην ιστοσελίδα μας, ανέφερε πως κάθε έτος, για πολλά χρόνια από την έναρξη του επιδόματος τέκνου, πραγματοποιείται αυτόματο έμβασμα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των αιτητών.

Επιδόματα τα οποία εξετάζουν ετήσια εισοδήματα, όπου καλείται ο κόσμος να συμπληρώνει αίτηση κάθε χρόνο.

Αιτήσεις η εξέταση των οποίων από τα αρμόδια τμήματα, είναι χρονοβόρα λόγω και του όγκου αιτήσεων που παραλαμβάνονται κάθε χρόνο, ενώ ο κύριος Διομήδους ανέφερε πως υπάρχει και μια μόνιμη καθυστέρηση εκ μέρους των αιτητών, καθώς συμπληρώνουν πριν την εκπνοή της προθεσμίας τις αιτήσεις τους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top