ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΛΑΡΝΑΚΑ: Τον έπιασαν με άσπρη σκόνη – Έρευνες σε δυο επαρχίες

ΛΑΡΝΑΚΑ: Τον έπιασαν με άσπρη σκόνη – Έρευνες σε δυο επαρχίες

 Οκταήμερη κράτηση σε δύο άτομα για κατοχή κοκαΐνης.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε την Τρίτη 07/08 διάταγμα κράτησης για οκτώ ημέρες εναντίον δύο ατόμων ηλικίας 49 και 40 χρόνων από τη Λεμεσό, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, παράνομης προμήθειας ναρκωτικών από άλλο πρόσωπο, παράνομης κατοχής ναρκωτικών και παράνομης κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια σε άλλο πρόσωπο, δηλαδή ποσότητας ενός κιλού και 300 γραμμαρίων κοκαϊνης, αδίκημα που διαπράχθηκε στις 6 Αυγούστου 2018.

Όπως ανέφερε στο Δικαστήριο ο εξεταστής της υπόθεσης γύρω στις 17:50 το απόγευμα της Δευτέρας 06/08, μέλη της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών, ανέκοψαν αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 49χρονος στο δρόμο Δρομολαξιάς – Μενεού.

Ο 49χρονος θεάθηκε να παραλαμβάνει πάνω από σκυβαλλαποθήκη μία νάϊλον τσάντα,  να τη βάζει στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και να φεύγει.

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντοπίστηκε στο πάτωμα των πίσω καθισμάτων του αυτοκινήτου μια χάρτινη συσκευασία που περιείχε ποσότητα άσπρης σκόνης κοκαΐνης, συνολικού μεικτού βάρους 1 κιλού και 300 γραμμαρίων.

Ο 49χρονος οδηγός συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα, ενώ στη συνέχεια συνελήφθη βάσει Δικαστικού εντάλματος και ανέφερε στην Αστυνομία ότι παρέλαβε το πακέτο ενώ γνώριζε ότι ήταν παράνομο μετά από οδηγίες που έλαβε από τον 40χρονο από τον οποίο ανέμενε οδηγίες για το που θα το μετέφερε.

Λίγο πριν τις εννέα το βράδυ της Δευτέρας 06/08 μέλη της Αστυνομίας προχώρησαν και στη σύλληψη δεύτερου προσώπου, ηλικίας 40χρόνων, βάσει Δικαστικού εντάλματος, μετά από μαρτυρία που προέκυψε εναντίον του.

Ακολούθησε έρευνα βάσει Δικαστικών ενταλμάτων στις κατοικίες των δύο υπόπτων όπου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα τεκμήρια μεταξύ των οποίων κινητά τηλέφωνα και κάρτες κινητής τηλεφωνίας. Επίσης στην κατοικία του 40χρονου εντοπίστηκε το χρηματικό ποσό των 22,730 ενώ στην κατοικία του 49χρονου το ποσό των 2,900 ευρώ.

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν, ο 40χρονος αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμιξη στην υπόθεση και έδωσε στην Αστυνομία κάποιους ισχυρισμούς οι οποίοι διερευνώνται.

Ο εξεταστής της υπόθεσης ανέφερε στο Δικαστήριο ότι θα πραγματοποιηθούν έρευνες σε δύο Επαρχίες, θα ληφθούν 15 περίπου καταθέσεις, θα καταβληθούν προσπάθειες για εντοπισμό και άλλων υπόπτων ενώ αναζητούνται οι τελικοί παραλήπτες των ναρκωτικών.

Το Δικαστήριο εξέδωσε εναντίον των δύο υπόπτων διάταγμα κράτησης για οκτώ ημέρες.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της συζήτησης για τα συμπεράσματα για τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας πως στάληκε ένα «θετικό μήνυμα» στην Άγκυρα, του οποίου η μετατροπή σε πράξεις «εξαρτάται από την πρόοδο στο Κυπριακό». Οι δηλώσεις έγιναν κατά την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στις εργασίες της δεύτερης ημέρας της συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top