ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην δημοσιότητα η έκθεση για το θανάτο του 8χρονου - 'Η μητέρα επέμεινε να αρνείται την εισαγωγή και τη νοσηλεία του παιδιού'

Στην δημοσιότητα η έκθεση για το θανάτο του 8χρονου - 'Η μητέρα επέμεινε να αρνείται την εισαγωγή και τη νοσηλεία του παιδιού'

Ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας για το περιστατικό θανάτου 8χρονου παιδιού στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού.

Σε συνέχεια ανακοίνωσης την Δευτέρα 06/07 σχετικά με το περιστατικό θανάτου 8χρονου παιδιού στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, υποβλήθηκε σήμερα στο Γραφείο του Υπουργού Υγείας Έκθεση Γεγονότων.

Με βάση την Έκθεση Γεγονότων, αναφέρονται τα ακόλουθα:

Αργά το απόγευμα της Κυριακής, 5 Αυγούστου 2018, 8χρονο παιδί μεταφέρθηκε από τους γονείς του στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, παρουσιάζοντας αφθώδη στοματίτιδα και αφυδάτωση. Οι γονείς του παιδιού ανέφεραν πως το παιδί παρουσίαζε πυρετό από διημέρου και άρνηση λήψης τροφής και υγρών. Ο επί καθήκοντι Ιατρός εξέτασε διεξοδικά το παιδί και ενημέρωσε τηλεφωνικά την εφημερεύουσα Παιδίατρο για τα ευρήματα. Οι δύο Ιατροί από κοινού αποφάσισαν την εισαγωγή του παιδιού στην Παιδιατρική Κλινική για περαιτέρω νοσηλεία και χορήγηση εξειδικευμένης θεραπείας. Ο Ιατρός του ΤΑΕΠ εξήγησε στους γονείς τη σοβαρότητα της κατάστασης του παιδιού και τους λόγους που αυτό έχρηζε περαιτέρω νοσηλείας.

 Κατά τη μεταφορά του στην Παιδιατρική Κλινική, η μητέρα αρνείτο την εισαγωγή του παιδιού, γεγονός για το οποίο ενημερώθηκε αμέσως τηλεφωνικά η εφημερεύουσα Παιδίατρος, μέσω της επί καθήκοντι Νοσηλεύτριας. Παρά τις συστάσεις της Παιδιάτρου, η μητέρα επέμεινε να αρνείται την εισαγωγή και τη νοσηλεία του παιδιού και ζήτησε να υπογράψει το σχετικό έντυπο ανάληψης της ευθύνης μη νοσηλείας του παιδιού της. Η Νοσηλεύτρια ενημέρωσε την Παιδίατρο για την επιθυμία της μητέρας.

 Με την παρέλευση κάποιων ωρών, το παιδί μεταφέρθηκε εκ νέου στο ΤΑΕΠ σε κωματώδη κατάσταση και κλήθηκε από τους επί καθήκοντι ιατρούς η εφημερεύουσα Παιδίατρος και η Βοηθός Διευθύντρια, Υπεύθυνη της Παιδιατρικής Κλινικής. Για την αντιμετώπιση του περιστατικού, κλήθηκε Αναισθησιολόγος, ενώ ενημερώθηκε και Εντατικολόγος του Μακάρειου Νοσοκομείου, και δόθηκαν οδηγίες τηλεφωνικά όταν αυτό ζητήθηκε. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού προσωπικού να επαναφέρει το παιδί, αυτό κατέληξε.

Με βάση την Έκθεση Γεγονότων διαφαίνεται ότι τηρήθηκαν όλες οι δέουσες διαδικασίες που ακολουθούνται σε ίδια περιστατικά και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ενήργησε με ευαισθησία και ευσυνειδησία για την αντιμετώπιση του παιδιού, παρά την άρνηση συνεργασίας από τη μητέρα.

Σημειώνεται ότι με βάση τον περί της Κατοχύρωσης και της Προστασίας των Δικαιωμάτων των Ασθενών Νόμο του 2004, η παροχή φροντίδας υγείας χορηγείται στους ασθενείς μετά από συγκατάθεση των ιδίων ή των εκπροσώπων τους. Στην περίπτωση ανηλίκου, η φροντίδα υγείας παρέχεται μόνο με τη συγκατάθεση των γονέων ή άλλου προσώπου, το οποίο δυνάμει του νόμου δύναται να παράσχει τέτοια εξουσιοδότηση.

 

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Τρομερή δουλειά οι διασώστες-νοσηλευτές! Επανάφεραν 4 φορές οπαδό του Απόλλωνα...

Ενδοσχολικός σεκιούριτι διακινούσε ναρκωτικά σε μαθητές - «Ανίκανη η Αστυνομία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα»

Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών - Όσα είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης

Δυο καραμπόλες στον αυτοκινητόδρομο: Η μία με 8 οχήματα – Τέσσερα πρόσωπα στο νοσοκομείο



ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της συζήτησης για τα συμπεράσματα για τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας πως στάληκε ένα «θετικό μήνυμα» στην Άγκυρα, του οποίου η μετατροπή σε πράξεις «εξαρτάται από την πρόοδο στο Κυπριακό». Οι δηλώσεις έγιναν κατά την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στις εργασίες της δεύτερης ημέρας της συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top