ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Αλλάζει ο τρόπος που θα γίνεται η επίδοση κλήσης

ΚΥΠΡΟΣ: Αλλάζει ο τρόπος που θα γίνεται η επίδοση κλήσης

Τέρμα θέλει να βάλει το Υπουργείο Δικαιοσύνης στους «στρατηγικούς» απόντες που είναι μονίμως εξαφανισθέντες από το χώρο διαμονής τους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Φιλελεύθερος το υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης βλέποντας το πρόβλημα που υπάρχει αφού χιλιάδες είναι μονίμως μη εντοπισμένοι αποφάσισε να προχωρήσει σε ετοιμασία νομοσχεδίου με το οποίο θα εισάγεται η υποκατάσταση επίδοση ποινικής κλήσης.

Υπάρχουν εκατομμύρια οφειλές που δεν μπορούν να εισπραχθούν έτσι το νομοσχέδιο θα προβλέπει ότι με άδεια δικαστηρίου θα θυροκολληθεί κλήση στην οικία του επηρεαζόμενου και η ενέργεια αυτή να θεωρείται ως επίδοση της.

Σύμφωνα με αρμόδια πηγή με την οποία μίλησε ο δημοσιογράφος Μιχάλης Χατζηβασίλης με αυτό τον τρόπο θα θεωρείται ότι έλαβε γνώση της κλήσης και σε περίπτωση που δεν εμφανιστεί στο δικαστήριο τότε θα εκδίδεται ένταλμα σύλληψης εναντίον του.

Ένα ακόμη μέτρο το οποίο μελετάται είναι για σκοπούς αποσυμφόρησης των δικαστηρίων μελετάται παράλληλα η επέκταση των περιπτώσεων βεβαίωσης ομολογίας ενοχής επί ποινικών κλήσεων όπου δεν είναι απαραίτητη η παρουσία του κατηγορούμενου στο δικαστήριο.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top