ΚΟΣΜΟΣ

ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ: Τζιχαντιστές γελούσαν ετοιμάζοντας βόμβες: «Αυτό είναι το δηλητήριο που θα δώσουμε στους εχθρούς του Αλλάχ» - ΦΩΤΟ - VIDEO

ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ: Τζιχαντιστές γελούσαν ετοιμάζοντας βόμβες: «Αυτό είναι το δηλητήριο που θα δώσουμε στους εχθρούς του Αλλάχ» - ΦΩΤΟ - VIDEO

Ένα τεράστιο μακελειό σχεδίαζαν οι τζιχαντιστές της Βαρκελώνης που σκότωσαν πέρυσι 16 ανθρώπους, όπως προκύπτει από ανατριχιαστικά ντοκουμέντα από την προετοιμασία της επίθεσης, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Μετά τις φονικές επιθέσεις της 17ης Αυγούστου το 2017 στη Βαρκελώνη και την Καμπρίλ η καταλανική αστυνομία σε έφοδό της σε κρησφύγετο των ισλαμιστών εξτρεμιστών στην Αλκανάρ βρήκε ένα ολόκληρο οπλοστάσιο, που περιλάμβανε μεταξύ άλλων 19 χειροβομβίδες, ένα γιλέκο με εκρηκτικά, 104 φιάλες βουτανίου, θραύσματα και μια ψηφιακή κάμερα με οπτικοακουστικό υλικό.

Σε μια από τις φωτογραφίες που τράβηξαν οι τζιχαντιστές διακρίνεται ένα μέλος του πυρήνα τους, ο Γιουσέφ Ααλά να ποζάρει στο φακό φορώντας το γιλέκο με τα εκρηκτικά.

Σε ένα από τα βίντεο περιγελούν τα υποψήφια θύματά τους: «Υποφέρετε, εχθροί του Αλλάχ!». «Κάθε ένα γραμμάριο απ’ αυτό το σίδερο θα καρφωθεί στα κεφάλια των παιδιών και των γυναικών σας», λένε σε ένα άλλο. «Αυτό είναι το δηλητήριο που θα δώσουμε στους εχθρούς του Αλλάχ να γευθούν»..



Τα βίντεο γυρίστηκαν στις 13 και 14 Αυγούστου, παραμονές των τρομοκρατικών επιθέσεων. Η κάμερα βρέθηκε στα ερείπια του σπιτιού, που ανατινάχθηκε καθώς μέλη του πυρήνα ετοίμαζαν βόμβες. Δύο άτομα σκοτώθηκαν κατά την έκρηξη, ανάμεσά τους κι ο ηγέτης της ομάδας, ο ιμάμης Αμπντελμπακί Ες Σάτι.

Τα βίντεο, που αναλύονται από τις ισπανικές Αρχές, δείχνει μέλη του πυρήνα να γελούν καθώς ετοιμάζουν το μακελειό.

https://www.youtube.com/watch?v=affmOxVEx-Y

Το αρχικό σχέδιό τους ήταν να ανατινάξουν αρκετά οχήματα ταυτόχρονα σε πολυσύχναστο σημείο, αλλά η έκρηξη στο σπίτι στο Αλκανάρ τους το ανέτρεψε. Σύμφωνα με την αστυνομία στόχοι τους θα ήταν η βασιλική της Sagrada Familia στη Βαρκελώνη, το γήπεδο Camp Nou της Μπαρτσελόνα, ένα δημοφιλές night club στην παραλία ή ακόμη και το κτίριο του Ανωτάτου Δικαστηρίου στη Μαδρίτη, τα σχέδια του οποίου είχαν μελετήσει.

Χωρίς εκρηκτικά οι εναπομείναντες τζιχαντιστές ετοίμασαν άλλο σχέδιο επίθεσης, χρησιμοποιώντας ένα αυτοκίνητο για να θερίσουν πεζούς στη Λα Ράμπλα, τον διασημότερο πεζόδρομο της Βαρκελώνης. Την επομένη η αστυνομία σκότωσε πέντε τρομοκράτες στο Καμπρίλ, που ετοιμάζονταν να θερίσουν κι άλλες ζωές με ένα όχημα.



Πηγή: Οι τζιχαντιστές της Βαρκελώνης γελούσαν ετοιμάζοντας βόμβες: «Αυτό είναι το δηλητήριο που θα δώσουμε στους εχθρούς του Αλλάχ» | iefimerida.gr 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Πρωτοτυπία ΔΗΠΑ για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων  για τις ευρωεκλογές

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ λέει πως εξαπέλυσε επίθεση με δεκάδες ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ



Τεράστιο ενδιαφέρον για την ακτοπλοϊκή σύνδεση: Οι κρατήσεις, το πρόγραμμα και οι τιμές - Αναμένεται να επεκταθεί;

Τεράστιο ενδιαφέρον για την ακτοπλοϊκή σύνδεση: Οι κρατήσεις, το πρόγραμμα και οι τιμές - Αναμένεται να επεκταθεί;

Σηκώνει άγκυρα στις 29 Μαΐου το επιβατικό οχηματαγωγό Daleela για το πρώτο δρομολόγιο της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης με τον Πειραιά για τη νέα σεζόν και όπως όλα δείχνουν το ενδιαφέρον φέτος είναι αρκετά αυξημένο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top