ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ: Τον βρήκε ένοχο από τα εγκαύματα της ηλεκτροπληξίας – Πήγε να κλέψει μετασχηματιστή 9 χιλιάδων!

ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ: Τον βρήκε ένοχο από τα εγκαύματα της ηλεκτροπληξίας – Πήγε να κλέψει μετασχηματιστή 9 χιλιάδων!

Τίτλοι τέλους για την περιβόητη υπόθεση της απόπειρας κλοπής μετασχηματιστή από πάσσαλο της ΑΗΚ, που σημειώθηκε στην περιοχή του Άι Γιάννη (Μαλούντα) στις 08 Ιουνίου του 2015, με κατηγορούμενο τον Δημήτρη Δημητρίου, άλλως 'Πλαστήρα'.

Το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας έκρινε ένοχο την Τετάρτη 07/08, τον «Πλαστήρα» στην κατηγορία της απόπειρας κλοπής μετασχηματιστών της ΑΗΚ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση της δικαστή Νάντιας Μαθηκολώνης, έλαβε υπόψη της, την περιστατική μαρτυρία που παρουσιάστηκε στο δικαστήριο. Μάλιστα, από την αναπαράσταση που έγινε από μέλη της ΑΗΚ και αστυνομικούς, αποδείχθηκε πως τα τραύματα που υπέστη ο κατηγορούμενος, ταίριαζαν με τις συνθήκες και την τοποθεσία.

Συγκεκριμένα, είχε υποστεί σοβαρά εγκαύματα σε διάφορα μέρη του σώματός του καθώς και κάταγμα αφού είχε πέσει από ύψος (σκάλα) λόγω της ηλεκτροπληξίας.

Το δικαστήριο έλαβε επίσης υπόψη ως αξιόπιστη την μαρτυρία που δόθηκε στην Αστυνομία στις 10/06/2015 ότι το πρόσωπο προσπάθησε να κλέψει μετασχηματιστή, υπέστη ηλεκτροπληξία και βρισκόταν στο νοσοκομείο.

Πιο συγκεκριμένα από τις ημερομηνίες που δοθήκαν ως πληροφορία αλλά και το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος βρισκόταν στο νοσοκομείο λόγω ηλεκτροπληξίας, ταίριαζαν και έδειχναν ότι είναι το πρόσωπο που προσπάθησε να κλέψει τον μετασχηματιστή της ΑΗΚ.

Επίσης, όταν ρωτήθηκε από μέλη της Αστυνομίας στο νοσοκομείο, ότι βρέθηκε ένα ψαλίδι στα καλώδια, στο σημείο όπου φερόταν να τραυματίστηκε, είπε: «Έσιει τρεις μέρες, τωρά εννά με ρωτήσετε;». Με αυτή την τοποθέτηση του, το δικαστήριο έκρινε ότι το πρόσωπο έμμεσα παραδεχόταν πως ήταν ο ίδιος που διέπραξε το αδίκημα.

Αποδέκτη έγινε και η μαρτυρία των γιατρών του νοσοκομείου, η οποία έλεγε πως τα τραύματα του κατηγορούμενου έχουν προέλθει από ηλεκτροπληξία και μάλιστα από υψηλή τάση ρεύματος.

Να σημειώσουμε πως ο Δημητρίου εκπροσώπησε τον εαυτό του χωρίς δικηγόρο ενώ όταν του ζητήθηκε από το δικαστήριο την Τετάρτη 07/08 να αναφερθεί σε μετριαστικούς παράγοντες έτσι ώστε να ληφθούν υπόψη στο μετριασμό της ποινής του, αυτός ανέφερε πως είναι πατέρας δυο παιδιών, η κόρη του σπουδάζει σε Πανεπιστήμιο στη Κύπρο ενώ έχει χρέη ύψους 250 χιλιάδων ευρώ.

Πάντως σε όλη την δικαστική διαδικασία δεν έλειπαν τα παραλειπόμενα και οι μορφασμοί από τον κατηγορούμενο.

Χαρακτηριστικά όταν αναφέρθηκε στην στρατιωτική του θητεία, είπε, «έκανα τρία χρόνια στις ειδικές δυνάμεις, σε τούτο τον πατταλότοπο».

Η ποινή που του επεβλήθη ανέρχεται στα 600 ευρώ, ενώ θα κληθεί να καλύψει και τα δικαστικά έξοδα που ανέρχονται στα 450 ευρώ. Η δικαστής έκρινε πως η ποινή είναι αντιπροσωπευτική, καθώς από την πράξη του ο κατηγορούμενος υπέστη σοβαρά εγκαύματα (τιμωρήθηκε), ενώ ο μετασχηματιστής είναι σε λειτουργήσιμη κατάσταση και το κράτος δεν απώλεσε έξοδα.

Το ιστορικό της υπόθεσης

O κατηγορούμενος αποπειράθηκε να κλέψει (08/06/2015) μετασχηματιστή από πάσαλο της ΑΗΚ που βρίσκεται στην περιοχή του Άι Γιάννη (Μαλούντα). Σύμφωνα με τις έρευνες της Αστυνομίας, ενώ προσπαθούσε να αποκόψει τον μετασχηματιστή, υπέστη ηλεκτροπληξία, με αποτέλεσμα να πέσει από την σκάλα που χρησιμοποίησε για να ανέβει στον πάσσαλο και να υποστεί και κάταγμα πλευρών.

Ως συνέπεια τούτου, εισήχθη στην Εντατική Μονάδα του Καρδιολογικού τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Οι αστυνομικοί που ανέλαβαν την υπόθεση κατέληξαν στον Δ.Δ. και αφού πρώτα εξασφάλισαν ένταλμα σύλληψής του μετέβησαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Κατά τη σύλληψή του είχε ανακριθεί προφορικά κι όταν του επεστήθη η προσοχή του στο νόμο, απάντησε: «Εν με παρετάτε λέω εγώ».

Όταν οι αστυνομικοί του είπαν ότι βρέθηκε ένα ψαλίδι στα καλώδια, στο σημείο όπου φερόταν να τραυματίστηκε, είπε: «Έσιει τρεις μέρες, τωρά εννά με ρωτήσετε;».

Ο κατηγορούμενος προέβη σε ανώμοτη δήλωση ενώ ισχυρίστηκε πως έπεσε από την μάντρα του, ενώ έκανε εργασίες.

Να σημειώσουμε πως ο εν λόγω μετασχηματιστής στοιχίζει 9,382 ευρώ.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top