ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΠΑΟΚ, «γονάτισε» τη Σπαρτάκ στην «ΚΟΛΑΣΗ» της Τούμπας! – ΒΙΝΤΕΟ

ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΠΑΟΚ, «γονάτισε» τη Σπαρτάκ στην «ΚΟΛΑΣΗ» της Τούμπας! – ΒΙΝΤΕΟ

Τρέλα, καρδιά, ομαδάρα: Αυτός είναι ο ΠΑΟΚ! Η Τούμπα κατάπιε τη Σπαρτάκ με ιστορική ανατροπή μέσα σε 27′ (3-2), ο Πασχαλάκαρος κατέβασε ρολά στο πέναλτι κι αυτή η ομάδα αξίζει να κουνήσει σεντόνι!

Μέχρι το 17ο λεπτό της αναμέτρησης, στην Τούμπα παιζόταν το χειρότερο δυνατό σενάριο για τον ΠΑΟΚ. Οι Ρώσοι αποδείχθηκαν μετρ του αποτελέσματος και πήραν από νωρίς αέρα δύο τερμάτων, στήνοντας τον Δικέφαλο στον τοίχο και μέσα στο σπίτι του.

Στην Τούμπα όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά και κανείς δεν μπορεί να προδικάσει το παραμικρό μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

Ο ΠΑΟΚ ανασυγκροτήθηκε, μέτρησε τις δυνάμεις του και από το 20′ απέδειξε στην πράξη πως κουμάντο στο σπίτι του, κάνει εκείνος.

Η εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Πρίγιοβιτς ήταν απλά η αρχή, με τους Λημνιό και Πέλκα να παίρνουν σκυτάλη για την μεγάλη ανατροπή, έχοντας τον Μάτος να… κεντάει από τα δεξιά. Και όλα αυτά πριν την συμπλήρωση του α΄ημιχρόνου.

Το σκηνικό… τρέλας συνεχίστηκε και στο β΄, με τον Ισραηλινό ρέφερι να βάζει στο παιχνίδι τους φιλοξενούμενους, καταλογίζοντας αυστηρό πέναλτι εις βάρος του ΠΑΟΚ.

Αλλά… εδώ είναι Τούμπα, που θα έλεγε και ο Πασχαλάκης, με το 3-2 να σφραγίζει τις προσπάθειες των δυο ομάδων που ανανεώνουν το ραντεβού τους στην Μόσχα και στις 14 Αυγούστου για τον επαναληπτικό του τρίτου προκριματικού γύρου για το Champions League.

Το φιλμ του αγώνα:

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε καθόλου καλά για τον ΠΑΟΚ, καθώς στην πρώτη τους επικίνδυνη φάση, οι Ρώσοι είδαν την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του Πασχαλάκη.

Συγκεκριμένα στο 7ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Πρόμες έκανε κίνηση στα αριστερά για το Λουίς Αντριάνο, εκείνος βρήκε τον Ποπόφ, με τον Βούλγαρο μέσο να ανοίγει το σκορ με δεξί σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής.

Παρά το αρχικό σοκ, ο ΠΑΟΚ έδειχνε πως είχε σφυγμό, πίεζε ψηλά, προσπαθώντας να παραβιάσει την εστία των φιλοξενούμενων με εκφραστές κυρίως τους Πέλκα και Πρίγιοβιτς, χωρίς όμως αποτέλεσμα…

Με τη βοήθεια και της τύχης για το 0-2

Στο 17ο λεπτό της αναμέτρησης τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα για τον ΠΑΟΚ, που βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο δεδομένου πως η Σπαρτάκ απέκτησε από νωρίς αέρα δύο τερμάτων.

Ο Πρόμες σούταρε έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε και έπαιξε άσχημο παιχνίδι στον πορτιέρε του ΠΑΟΚ, καθώς από το δοκάρι η μπάλα έσκασε μέσα από τη γραμμή, με τον επόπτη να κατοχυρώνει το γκολ για το 0-2.

Η Τούμπα… πάγωσε για μερικά δευτερόλεπτα, παίκτες και κόσμος ανασυντάχθηκαν άμεσα και η αντεπίθεση του Δικεφάλου ξεκίνησε από το 20′ , κόβοντας τον… βήχα στους Ρώσους!

Ο Πρίγιοβιτς έκανε απλά την αρχή…

Με μεθοδικότητα και υπομονή στο πλάνο του, που μέχρι εκείνη την στιγμή έδειχνε να… μην πηγαίνει καλά, ο ΠΑΟΚ μπήκε και πάλι στο παιχνίδι, πήρε ψυχολογία και μετέτρεψε το α΄μέρος σε παράσταση για έναν ρόλο.

Στο 28΄ ο Ισραηλινός καταλόγισε πέναλτι σε χέρι του Ζόμπνιν, μετά από εκτέλεση κόρνερ του ΠΑΟΚ από τα δεξιά, ο Πρίγιοβιτς βρέθηκε απέναντι από τον Μαξιμένκο και τον «εκτέλεσε” με απόλυτη ευστοχία, στέλνοντας τη μπάλα στην αντίθεση πλευρά από εκείνη που επέλεξε ο νεαρός γκολκίπερ της Σπαρτάκ να πέσει…

«Μην σταματάς Δικέφαλε…”

Το πρώτο ζητούμενο για τον ΠΑΟΚ μέχρι εκείνη την στιγμή επετεύχθη! Μόνο που είχε και συνέχεια, σε ένα άκρως συναρπαστικό ποδοσφαιρικό ημίχρονο που έδειχνε πως είχε πολύ δρόμο μπροστά του μέχρι να ολοκληρωθεί.

Στο 38΄ο Βαρέλα με μια απίστευτη μπαλιά, άλλαξε πλευρά, βρήκε τον Μάτος και ο Βραζιλιάνος σε ρόλο εξτρέμ δεν δυσκολεύτηκε να στρώσει για τον Δημήτρη Λημνιό, ο οποίος με πλασέ, έστειλε τη μπάλα στη γωνία της εστίας του Μαξιμένκο για το 2-2.

Ανατροπή τρέλας!

Το γκολ της ισοφάρισης δεν ήταν αρκετό ούτε για τους ποδοσφαιριστές του Ραζβάν Λουτσέσκου ούτε για τον κόσμο που είχε δημιουργήσει μια άκρως εκκωφαντική ατμόσφαιρα.

Ο ΠΑΟΚ είχε σε εξαιρετική ημέρα τον Μάτος από τα δεξιά και ήταν δεδομένο πως θα έπρεπε να τον εκμεταλλευτεί, κάτι που είχαν αντιληφθεί καλά οι συμπαίκτες του.

Μετά τον Βαρέλα, ήταν η σειρά του Κρέσπο να «σημαδέψει” τον Βραζιλιάνο. Ο Μάτος είχε ανεβεί ξανά από τα δεξιά, έγινε αποδέκτης της μπάλας, έκανε ένα επικίνδυνο γύρισμα με τον Μαξιμένκο να χάνει την μπάλα και τον Δημήτρη Πέλκα, ο οποίος σε ένα ακόμη παιχνίδι ήταν παντού, να στέλνει την μπάλα σε κενή εστία για το 3-2, υπογράφοντας μια ανατροπή τρέλας πριν το ημίχρονο!

Παιχνίδι για γερά νεύρα!

Μετά από ένα συναρπαστικό ημίχρονο, οι δύο ομάδες βγήκαν στο γήπεδο χωρίς αλλαγές, με την πρώτη ευκαιρία του δευτέρου 45λεπτου να ανήκει στους φιλοξενούμενους αλλά ο Πασχαλάκης με μια απίθανη επέμβαση, φώναξε παρών στο 51΄!

Η συνέχεια ανήκε στον ΠΑΟΚ, ο οποίος θα μπορούσε να… καθαρίσει το παιχνίδι αλλά δεν τον βοήθησε και η τύχη.

Συγκεκριμένα, στο 65΄ο Πέλκας έκλεψε ψηλά την μπάλα από τον Γκιγκό, βρέθηκε σε θέση τετ α τετ με τον Μαξιμένκο αλλά αστόχησε στο τελείωμα του, σε μια ανεπανάληπτη φάση για τον Δικέφαλο.

Δύο λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά του Ουάρντα να δημιουργήσει τις συνθήκες για γκολ μέσα στην περιοχή των Ρώσων.

Ο Αιγύπτιος αφού… χόρεψε τους αμυντικούς της Σπαρτάκ, έκανε το γύρισμα αλλά κανείς από τους παίκτες του ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να «τσιμπήσει” την μπάλα.

Αυστηρό πέναλτι αλλά… όχι!

Στο 70′ ο Ισραηλινός ρέφερι λίγο έλειψε να αλλάξει τις ισορροπίες του παιχνιδιού, όταν καταλόγισε ένα άκρως αυστηρό πέναλτι σε μαρκάρισμα του Χατσερίδη στον Αντριάνο.

Ο Πρόμες βρέθηκε απέναντι από τον Πασχαλάκη, αλλά ο τελευταίος κατάφερε να τον νικήσει, διατηρώντας το 3-2, με την Τούμπα να φωνάζει εν χορώ το όνομά του.

Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, το παιχνίδι είχε… τρελό ρυθμό και ενδεικτική ήταν η εικόνα των δυο ποδοσφαιριστών στο 90΄, να είναι πεσμένοι στο γήπεδο, έχοντας μείνει από δυνάμεις μετά από ένα εξουθενωτικό και παρανοϊκό παιχνίδι. Το 3-2 ήταν και το τελικό αποτέλεσμα. Και τώρα σειρά έχει η Μόσχα για τον ΠΑΟΚ!

Συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Χατσερίδης, Κρέσπο, Μαουρίσιο (Σάκχοφ 84′ ), Κάνιας, Πέλκας, Λημνιός (Ζαμπά 79΄), Ελ Καντουρί (Ουάρντα 62′ ), Πρίγιοβιτς.

Σπαρτάκ Μόσχας: Μαξιμένκο, Γκιγκό, Πρόμες, Φερνάντο, Λουίς Αντριάνο, Μποκέτι, Κομπάροφ, Λομοβίτσκι, Εσένκο, Ζομπνίν, Ποπόφ (Τιμοφέεβ 64΄).

Τα πλάνα των προπονητών:

Το… αγαπημένο του 4-2-3-1 επέλεξε ο Ράζβαν Λουτσέσκου, με τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια και τους Μάτος, Βαρέλα, Χατσερίδη, Κρέσπο ως τετράδα στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά.

Μαουρίσιο και Κάνιας ήταν το δίδυμο των αμυντικών χαφ, με τον Πέλκα μπροστά τους και τους Καντουρί-Λημνιό στα… φτερά της μεσοεπιθετικής γραμμής, ενώ ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς ήταν στην κορυφή της επίθεσης του Δικεφάλου.

Ο Μάσιμο Καρέρα από την πλευρά του επέλεξε το 4-3-3, με τον Μαξιμένκο κάτω από τα δοκάρια και τους Εσένκο, Γκιγκό, Μποκέτι και Κομπάροφ, ως τετράδα στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά. Ζόμπνιν, Φερνάντο και Ποπόφ ήταν η τρίαδα των χαφ της ρωσική ομάδας, ενώ οι Λομοβίτσκι, Λουίζ Αντριάνο και Πρόμερ, αποτελούσαν την επιθετική τριπλέτα της Σπαρτάκ.

Αυτοί έκριναν το ματς:

Ποπόφ και Πρόμες έβαλαν από νωρίς… δύσκολα στον ΠΑΟΚ, που βρέθηκε στο 17ο λεπτό με δύο γκολ στη… πλάτη, όμως με αντεπίθεση διαρκείας και… πρωτεργάτες τους Πέλκα, Πρίγιοβιτς, Λημνιό και Λέο Μάτος, αλλά και τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη που έβγαλε το πέναλτι, ο Δικέφαλος πέτυχε… επική ανατροπή απέναντι στους Ρώσους.

Το ταμείο του αγώνα:

Ο ΠΑΟΚ είδε τα ζόρια μπροστά του, όμως με αντεπίθεση διαρκείας, κατάφερε να πετύχει συγκλονιστική ανατροπή απέναντι στην Σπαρτάκ και να αποκτήσει προβάδισμα πρόκρισης με το… εύθραυστο 3-2 ενόψει της ρεβάνς στη Μόσχα. Όρθιος στάθηκε στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ με τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη να αποκρούει πέναλτι του Κουίνσι Πρόμες.

O έλεγχος του διαιτητή:

Για δύο φάσεις ελέγχεται ο Ορέν Γκρίνφελντ. Η πρώτη, όταν ο Γκιγκό χτύπησε εκτός φάσης τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς και τον τιμώρησε μόνο με κίτρινη κάρτα και η δεύτερη στην αυστηρή απόφαση του να δώσει πέναλτι στο τράβηγμα του Χατσερίδη στον Λουίζ Αντριάνο.

Πηγή: sdna.gr

 

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top