ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ - ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ: Σταυρινίδης σε Αρέστη - 'Η ηθική τραπεζική αποτελούσε πυξίδα της στρατηγικής μας'

ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ - ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ: Σταυρινίδης σε Αρέστη - 'Η ηθική τραπεζική αποτελούσε πυξίδα της στρατηγικής μας'

Ο Γιάννος Σταυρινίδης της ΣΚΤ με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Ερευνητικής Επιτροπής για τη διεξαγωγή έρευνας σχετικά με την κατάρρευση του Συνεργατικού Πιστωτικού Συστήματος Γιώργο Αρέστη κάνει λόγο για εσφαλμένες αναφορές που φαίνεται να έγιναν για το πρόσωπό του κατά την πρώτη ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας στο πλαίσιο των εργασιών της Επιτροπής.

Ο κ. Σταυρινίδης επισημαίνει μεταξύ άλλων στην επιστολή του, με ημερομηνία 8/8/2018, πως "η ηθική τραπεζική αποτελούσε πυξίδα της στρατηγικής μας με κορυφαία πράξη την επιστροφή άνω των 100 εκ ευρώ τόκων στους πελάτες από λανθασμένες χρεώσεις".

Αναφέρεται στην πρόσληψη και στην πορεία του στην ΣΚΤ, στις αρμοδιότητές του, στην προϋπηρεσία του καθώς και στις σπουδές του. Μεταξύ άλλων σημειώνει πως προσελήφθη ως Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Στρατηγικής η οποία εμπλουτίστηκε στη συνέχεια με την Υπηρεσία Επικοινωνίας κατόπιν εποπτικών απαιτήσεων και πως με την παραίτηση του κ. Τρόκκου τον Ιανουάριο του 2016 ανέλαβε τη Μονάδα Αναδιάρθρωσης του Συνεργατικού Πιστωτικού Τομέα και η Υπηρεσία του από Στρατηγικής και Επικοινωνίας έγινε Διεύθυνση Στρατηγικής και Ανασχηματισμού.

Ακόμη αναφέρει πως συμμετείχε στην Επιτροπή Asset Liability Committee, κατόπιν πρόσκλησης του κ. Μάριου Κληρίδη, καθώς και στην Executive Commitee (EXCO) κατόπιν όπως αντιλαμβάνεται υπόδειξης που έκανε το ΔΝΤ προς την Τράπεζα.

"Ο ρόλος μου ήταν αποκλειστικά συμβουλευτικός προς την ιεραρχία μου και τις Επιτροπές στις οποίες συμμετείχα", σημειώνει προσθέτει πως στην Επιτροπή Στρατηγικής του Συμβουλίου παρουσίαζε προτάσεις κατόπιν ανάθεσης από την ιεραρχία του.

Η επιστολή κοινοποιείται στον Γενικό Διευθυντή της ΣΚΤ Νικόλα Χατζηγιάννη και στον Πρόεδρο της Επιτροπείας της ΣΚΤ Γιώργο Χατζηνικόλα.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top