ΕΛΛΑΔΑ

ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΑΤΤΙΚΗΣ: Ποιοι θα κάτσουν στο εδώλιο για ανθρωποκτονία από αμέλεια

ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΑΤΤΙΚΗΣ: Ποιοι θα κάτσουν στο εδώλιο για ανθρωποκτονία από αμέλεια

Αντιμέτωποι με κατηγορίες για συγκεκριμένα αδικήματα θα βρεθούν συγκεκριμένα πρόσωπα στα οποία συγκεντρώνεται η δικαστική έρευνα που διενεργούν οι Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλίας Ζαγοραίος και η Εισαγγελέας, Βαρβάρα Γνεσούλη για τις φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική που στέρησε τη ζωή σε 94 ανθρώπους.

Η αντίστροφη μέτρηση για την άσκηση διώξεων έχει ξεκινήσει, αφού αναμένεται ακόμη και στο τέλος του μήνα να υπάρξουν οι πρώτες κλήσεις των υπόπτων για εγκληματικές παραλείψεις και πράξεις.

Οι ύποπτοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με κατηγορίες όπως ανθρωποκτονία από αμέλεια τελούμενη δια παραλείψεως, έκθεση σε κίνδυνο και παράβαση καθήκοντος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα» οι διώξεις θα περιλαμβάνουν αξιωματικούς Πυροσβεστικής και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις δικαστικές πηγές, αντίθετα με ότι με ότι έχει ισχύσει στο παρελθόν σε προκαταρκτικές έρευνες μετά από τραγωδίες, αυτή τη φορά θα ασκηθεί δίωξη σε συγκεκριμένα πρόσωπα που φέρονται να ευθύνονται για τις πυρκαγιές.

Όσον αφορά την έρευνα, αυτή εξελίσσεται με τους εισαγγελείς να έχουν συλλέξει πάνω από 30 καταθέσεις. Κάπως έτσι φαίνεται σιγά – σιγά να συμπληρώνεται το παζλ των ευθυνών.

Κύριο ενδιαφέρον των δικαστικών αρχών εστιάζεται στο θέμα των προληπτικών μέτρων, της μη εντολής εκκένωσης της περιοχής , των περιθωρίων που υπήρχαν για την διάσωση των πολιτών, των αρχικών κινήσεων για τον περιορισμό του πύρινου μετώπου αλλά και των αδικαιολόγητων απουσιών ή καθυστερήσεων υπηρεσιακών παραγόντων.

Πέραν των καταθέσεων οι δύο εισαγγελείς σύμφωνα με πληροφορίες δίνουν μεγάλη βάση και στα υπόλοιπα ευρήματα της έρευνας τους, όπως παραδείγματος χάριν η πραγματογνωμοσύνη της Πυροσβεστικής. Σκοπός τους είναι να μην μείνει τίποτα στον «αέρα», ώστε οι διώξεις που θα ασκηθούν σε συγκεκριμένα πρόσωπα να μπορούν να «σταθούν» στο ποινικό ακροατήριο και να μην καταπέσουν. Διότι αν γίνει αυτό, θα ισούται να ατιμωρησία όλων όσων ευθύνονται για την εθνική τραγωδία της «μαύρης Δευτέρας» 23 Ιουλίου.

Με πληροφορίες από in.gr

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top