ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Πιέσεις σε βαρυποινίτη για ψευδορκία σε υπό εξέλιξη δίκη

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Πιέσεις σε βαρυποινίτη για ψευδορκία σε υπό εξέλιξη δίκη

Βαρυποινίτης δέχθηκε πιέσεις προκειμένου να καταθέσει σε υπό εξέλιξη δίκη, σε βάρος συγκεκριμένου προσώπου.

Του Φάνη Μακρίδη

Αυτό αναφέρουν καλά διασταυρωμένες πληροφορίες του ThemaOnline, που ήρθαν σε γνώση μας την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο εν λόγω κατάδικος, που βαρύνεται με σοβαρό έγκλημα για το οποίο καταδικάστηκε σχετικά πρόσφατα, έγινε αποδέκτης συγκεκριμένου μηνύματος, με τον αποστολέα να τον καλεί να καταθέσει ψευδώς εναντίον κατηγορούμενου για συγκεκριμένη υπόθεση. Προσπάθησε, μάλιστα, να τον δελεάσει, αναφέροντάς του πως αν συγκατανεύσει θα επωφεληθεί.

Η ιστοσελίδα μας πληροφορήθηκε τα πιο πάνω κατά τις τελευταίες μέρες από επίσημη πηγή, που υπηρετεί στο δημόσιο και δεν έχει κομματικό ή άλλο «χρωματισμό». Με απλά λόγια, πρόκειται για πληροφόρηση που έφτασε σε εμάς από άτομο, το οποίο δεν εξυπηρετείται με κάποιον τρόπο από το όλο θέμα και είμαστε βέβαιοι για την ακεραιότητα του χαρακτήρα του.

Μετά από τη διερεύνησή μας διαπιστώθηκε ότι οι εν λόγω πληροφορίες ήταν καλά γνωστές σε αστυνομικούς κύκλους, αλλά και σε άτομα που εκτίουν ποινή στις Κεντρικές Φυλακές. Τουλάχιστον ακόμη δυο πρόσωπα εντός του τελευταίου 7ημέρου, τα οποία –επίσης- μας έχουν δώσει έγκυρες πληροφορίες στο παρελθόν, επιβεβαίωσαν ότι ο συγκεκριμένος κατάδικος «κλήθηκε να ψευδορκήσει», αναφέροντας μάλιστα και συγκεκριμένες λεπτομέρειες.

Επιπλέον, κατά τις προσπάθειές μας να εξετάσουμε τα όσα υπευθύνως μας μεταφέρθηκαν, διαπιστώσαμε ότι η προσπάθεια του εμπνευστή των πιέσεων για ψευδορκία σχολιάζεται ιδιαίτερα δυσμενώς.

Ο πρώτος και ο δεύτερος λόγος
Η επιβεβαίωση των πιο πάνω πληροφοριών από άτομα αμέμπτου ηθικής με κύρος είναι ο πρώτος λόγος που αποφασίσαμε να μεταδώσουμε τις πιο πάνω πληροφορίες.

Ο δεύτερος λόγος, έχει να κάνει με το δημόσιο συμφέρον. Θα είχαμε ηθικό ζήτημα να μην δημοσιοποιήσουμε τις πληροφορίες από τη στιγμή που διαπιστώσαμε ότι δεν κινούνται στη σφαίρα της φαντασίας. Είναι καθήκον των δημοσιογράφων να δημοσιοποιούν τέτοιου είδους «βρόμικα παιχνίδια, ώστε να αποτρέπουν τους εμπνευστές τους.

Επιπλέον, φανερώνει και την φθορά που υπάρχει στην κοινωνία της Κύπρου. Κάποιοι έχουν φτάσει σε πρωτοφανή επίπεδα θράσους, μόνο και μόνο για να υλοποιήσουν τους στόχους τους, μη διστάζοντας να «επιστρατεύσουν» κατάδικους για να πλήξουν ανθρώπους που θεωρούν εχθρούς τους.

Να σημειώσουμε ακόμη, ότι ο γράφων έχει κι άλλες πληροφορίες σε σχέση με το όλο περιστατικό (ημερομηνίες κτλ.) και θα τις μεταδώσει αν κρίνει ότι επιβάλλεται για λόγους δημοσίου συμφέροντος.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό

Στον αέρα η ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας - «Το έργο θα γίνει» διαμηνύει ο Βαφεάδης



Σε ύφεση η πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού - Επιχειρούνται οι τελικές κατασβέσεις

Σε ύφεση η πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού - Επιχειρούνται οι τελικές κατασβέσεις

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024 και ώρα 09:50 στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού, βρίσκεται σε ύφεση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top