ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Παίρνουν σειρά μετά τον Ρίκκο – Η Βουλή έδωσε δικαίωμα και σε άλλους «διάσημους» κατάδικους

Παίρνουν σειρά μετά τον Ρίκκο – Η Βουλή έδωσε δικαίωμα και σε άλλους «διάσημους» κατάδικους

Με βάση την τροποποίηση νόμου που ψήφισε η Βουλή τον Μάιο του 2018, δικαίωμα να αιτηθούν πρόωρη αποφυλάκιση (πριν την ώρα τους) παίρνουν κι άλλοι διάσημοι.

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Χατζηστυλιανού («Ο Φιλελεύθερος»), ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου εγκαινίασε τον νόμο που δίνει δικαίωμα αίτησης για πρόωρη αποφυλάκιση πριν το ήμισυ της ποινής.

Ο τέως Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας εξέτισε 17 μήνες αντί 42, ενώ με τον προηγούμενο νόμο θα μπορούσε να υποβάλει αίτημα αφού συμπλήρωνε τους 21 μήνες.

Δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση στο Συμβούλιο Αποφυλάκισης αποκτούν και οι ακόλουθοι:

  1. Σάββας Βέργας: Ο τέως Δήμαρχος Πάφου καταδικάστηκε σε έξι χρόνια φυλάκισης τον Φεβρουάριο του 2015 για τις μίζες του ΣΑΠΑ. Καταδικάστηκε επίσης σε άλλα δύο χρόνια φυλάκισης για τις μίζες του ΧΥΤΑ Πάφου.
  2. Ευτύχιος Μαληκκίδης: Ο τέως Γενικός Διευθυντής καταδικάστηκε μαζί με τον Βέργα σε επίσης έξι χρόνια φυλάκιση, ενώ τον Αύγουστο του 2017 καταδικάστηκε σε 15 μήνες για δεκασμό.
  3. Ανδρέας Ηλιάδης: Στις αρχές του χρόνου, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου καταδικάστηκε σε 30 μήνες φυλάκισης. Κρίθηκε ένοχος για χειραγώγηση της αγοράς μέσω παραπλανητικών δηλώσεων.
  4. Χρίστος Ορφανίδης: Ο ιδιοκτήτης των πρώην υπεραγορών καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκισης για ακάλυπτες επιταγές.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top