ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΕΜΕΣΟΣ: Σωτήρια επέμβαση ναυαγοσωστών - Παραλίγο πνιγμός 39χρονου - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΛΕΜΕΣΟΣ: Σωτήρια επέμβαση ναυαγοσωστών - Παραλίγο πνιγμός 39χρονου - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Για ακόμα μια φορά η επέμβαση των ναυαγοσωστών αποδείχθηκε σωτήρια για συνάνθρωπο μας και συγκεκριμένα 39χρονο από τη Ρουμανία, ο οποίος άρχισε να βυθίζεται όταν ανετράπη το κανό του στη θαλάσσια περιοχή του Ladies Mile.

Όπως αναφέρει στην επίσημη σελίδα του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ο Επαρχιακός Ναυαγοσωστικός Όμιλος Λεμεσού, το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 15:00 το απόγευμα της Τετάρτης (15/8), όταν το κανό του 39χρονου ανατράπηκε λόγω των δυνατών ανέμων, περίπου 300 μέτρα από τη ζώνη λουομένων.

Ο ίδιος, ο οποίος δεν έφερε σωσίβιο, επιχείρησε να επαναφέρει το κανό, ωστόσο λόγω κούρασης άρχισε να βυθίζεται.

Ναυαγοσώστες έφτασαν στο σημείο με σωστική λέμβο και κατάφεραν να διασώσουν τον 39χρονο, μεταφέροντας τον στη στεριά και χορηγώντας του οξυγόνο, καθώς παρουσίαζε δυσκολία στην αναπνοή.

«Οι ναυαγοσώστες μας τον συμβούλευσαν όπως επισκεφθεί το Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού για προληπτικούς λόγους και όπως, σε μελλοντικές εξορμήσεις με κανό-καγιάκ, πάντα να φέρει σωσίβιο προς ασφάλεια του», προσθέτει ο Επαρχιακός Ναυαγοσωστικός Όμιλος Λεμεσού.

Αυτούσια η ανακοίνωση των ναυαγοσωστών:

Περιστατικο παρολιγον πνιγμου που αφορούσε 39χρονο Ρουμάνο απετράπη χθες Τετάρτη 15/8 στο παρα ένα λίγο μετα τις 15:00 στην περιοχή Ladys smile..

Πιο συγκεκριμένα, Ρουμάνος ο οποιος επέβαινε σε καγιακ(κανό) 300 περίπου μέτρα εξω από την ζώνη λουομένων,κινδύνευσε αφού οι δυνατοί άνεμοι που έπλεαν χθες στην περιοχή,ανέτρεψαν το καγιάκ το οποίο επέβαινε με αποτέλεσμα ο Ρουμάνος ο οποιος δεν έφερε σωσίβιο,να ξεκινησει προσπάθεια προς επανάκτηση του.

Στην προσπάθεια του προς επανάκτηση του καγιάκ,λόγο κόπωσης άρχισε να βυθίζεται στο νερό.

Οι Ναυαγοσωστες του σημειου ΛΕΜ 17 που παρακολουθούσαν την όλη προσπάθεια επενέβησαν αμεσα με σωστική λέμβο περισυλλεγοντας τόν από το νερό, μεταφεροντας τον εις την στεριά χορηγοντας του νοσοκομειακό οξυγόνο καθως παρουσίαζε δυσκολία στην αναπνοή και η οποία επανήλθε πλήρως στην συνέχεια.

Οι Ναυαγοσωστες μας τον συμβούλευσαν οπως επισκεφθεί το Γ.Νοσοσκομειο για προληπτικούς λόγους (προς αποφυγή τυχον δευτερεύον πνιγμου) και σε μελλοντικές εξορμήσεις με καγιάκ οπως πάντα φέρει σωσίβιο προς ασφαλεια του...

Τέλος καλο,ολα καλα!

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top