ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγκαταλείπει την Κύπρο η Ελένη Θεοχάρους – Το μακρύ οδοιπορικό για καλό σκοπό

Εγκαταλείπει την Κύπρο η Ελένη Θεοχάρους – Το μακρύ οδοιπορικό για καλό σκοπό

Φεύγει από την Κύπρο την Παρασκευή 17/08 και επιστρέφει στις 20 Δεκεμβρίου η Προέδρος του Κινήματος Αλληλεγγύης, Ελένη Θεοχάρους.

Η κ. Θεοχάρους όπως αναφέρει σε δημοσίευση της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, από την Παρασκευή (17/08) επιστρέψει ξανά στην δουλειά και συγκεκριμένα στην οργάνωση «Γιατροί του Κόσμου-Εθελοντές Γιατροί».

Σκοπός να προσφέρει μαζί με άλλα δυο μέλη της Οργάνωσης «Γιατροί του Κόσμου-Εθελοντές Γιατροί» την ιατρική φροντίδα των παιδιών της Νοτίου Αφρικής.

Διαβάστε αυτούσια την ανάρτηση της:

‘EDEN VALE

Αγαπητοί φίλοι, από σήμερα ξανά στην δουλειά. Αρχίζω ένα μακρύ οδοιπορικό που θα τελειώσει κοντά στις 20 του Δεκέμβρη. Για την ώρα, φεύγω με τον Λοίζο Αυξεντίου και οι δυο μας μέλη της Οργάνωσης «Γιατροί του Κόσμου-Εθελοντές Γιατροί», για Φρανκφούρτη και στην συνέχεια για Johannesburg και αμέσως μετά για Polokwane. Για όσους γνωρίζουν την Νότιο Αφρική, Το Polokwane επί εποχής Απαρτχάιντ ήταν γνωστό ως Pietersburg, βρίσκεται σχετικά κοντά στα σύνορα με την Ζιμπάμπουε, στην επαρχία Λιμπόπο και μας βολεύει γιατί το μέρος που εργαζόμαστε το Chikombedzi, βρίσκεται στην Νότια Ζιμπάμπουε, κοντά στα σύνορα με Νότιο Αφρική και Μοζαμβίκη.

Στην συνέχεια, αφού διαβούμε τον μαγικό Τροπικό του Αιγόκερω, θα περάσουμε τα σύνορα προς την Ζιμπάμπουε οδικώς από την Μεσσίνα και διασχίζοντας την Αφρικανική στέπα θα φθάσουμε αργά το βράδυ της 18ης Αυγούστου έξω από το Chikombedzi, στην φυτεία Eden Vale, ερειπωμένη πια και «αποδεκατισμένη» από τα όργανα του Μουγκάπε. Οι ιδιοκτήτες της φυτείας μας φιλοξενούν κάθε φορά που διενεργούμε αποστολή στην περιοχή, εδώ και 21 χρόνια. Όταν ανοίξαμε την αποστολή όλα ήσαν διαφορετικά. Θυμάμαι στο πρώτο ταξίδι , είχα νοικιάσει ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης και μη γνωρίζοντας που πάω, παρέδωσα πίσω στους ενοικιαστές στο Χαρράρε (8 ώρες μακριά) το μισό. Τώρα διπλοκάμπινο, σίγουρα πράματα.

Θα εργαστούμε στο Project of Good Hope (Νοσοκομείο, ορφανοτροφεία, σχολεία, παιδιά που λαμβάνουν βοήθημα από Κυπριακές οικογένειες για να επιβιώσουν, και την μεγάλη φυτεία στο Ταντάλε στις όχθες του ποταμού Μουενέζι. Στο EDEN VALE η γεννήτρια παράγει ρεύμα από τις 7 μέχρι τις 10 το βράδυ, συνεπώς μόνο εκείνη την ώρα πιθανόν να υπάρχει επικοινωνία με διαδίκτυο. Την άλλη εβδομάδα και πάλι μέσω Polokwane και Johannesburg θα πάμε στο Durban για να ανοίξουμε μια νέα αποστολή με βάση την Ορθόδοξη Εκκλησία της πόλης και με συνεργάτη τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη Αθανάσιο Πογιατζή από τον Καραβά, με της ευλογίες του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Πόλεως του Ακρωτηρίου Σέργιου και του Παναγιωτάτου Πατριάρχου Αλεξανδρείας Θεόδωρου Β’. Την ίδια μέρα της επιστροφής μας στην Κύπρο, φεύγω για την Κίνα σε πολιτική αποστολή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Θα σας γράφω όταν μπορώ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top