ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΜΕΤΩΠΟ-ΠΑΙΔΕΙΑ: Μπαίνει μπροστά ο Σιζόπουλος - Εν αναμονή του υπομνήματος

ΜΕΤΩΠΟ-ΠΑΙΔΕΙΑ: Μπαίνει μπροστά ο Σιζόπουλος - Εν αναμονή του υπομνήματος

Συνάντηση με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις θα έχει τη Δευτέρα (20/8) ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ.

Ο Μαρίνος Σιζόπουλος θα παρουσιάσει στους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών τις θέσεις του στο πλαίσιο της μεσολαβητικής προσπάθειας που ανέλαβε.

Στόχος, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΔΕΚ, είναι η εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης, η δρομολόγηση διαλόγου, ο οποίος θα επιλύσει τα ζητήματα και θα προχωρήσει την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.

Εξάλλου, αναμένεται την Παρασκευή (17/8) να αποσταλεί αναλυτικό υπόμνημα από τον Υπουργό Παιδείας προς τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, στο οποίο θα επισυνάπτεται νέα πρόσκληση για διάλογο.

Αυτούσια η ανακοίνωση της ΕΔΕΚ:

Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, την προσεχή Δεύτερα 20 Αυγούστου, στις 11 το πρωί, θα έχει συνάντηση με τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών οργανώσεων στους οποίους θα παρουσιάσει τις θέσεις τις οποίες έχει ετοιμάσει στο πλαίσιο της μεσολαβητικής προσπάθειας που ανέλαβε με στόχο τη διάρρηξη του αδιέξοδου που έχει προκληθεί ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς και το Υπουργείο Παιδείας.

Στόχος είναι:

  1. Η εξεύρεση μιας αμοιβαία αποδεκτής λύσης η οποία να δρομολογεί την άνευ προβλημάτων έναρξη της σχολικής χρονιάς.
  2. Η δρομολόγηση διαλόγου για την επίλυση σημαντικών ζητημάτων που αφορούν την Παιδεία εντός χρονοδιαγράμματος, όπως είναι τα θέματα αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου.
  3. Η έναρξη δομημένου διαλόγου για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση η οποία να καλύπτει όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης με βασικό στόχο την αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου αλλά και του επιπέδου της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Α.Μ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top