ΚΟΣΜΟΣ

Γιούνκερ για τον Ανάν: 'Ο κόσμος θρηνεί ένα μεγάλο ηγέτη'

Γιούνκερ για τον Ανάν: 'Ο κόσμος θρηνεί ένα μεγάλο ηγέτη'

Τη θλίψη του για την απώλεια του Κόφι Ανάν, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, κάνοντας λόγο για "παλιό του φίλου και εμπνευστή", στέλνοντας τα βαθύτατα συλλυπητήριά του στη σύζυγο του εκλιπόντος και σε στην υπόλοιπη οικογένειά του.

Σε γραπτό του μήνυμα, ο Πρόεδρος της Κομισιόν αναφέρει ότι "σήμερα ο κόσμος θρηνεί έναν μεγάλο ηγέτη και ανθρωπιστή αλλά γιορτάζει μια ζωή γεμάτη θάρρος, ενσυναίσθηση και αξιόλογη δημόσια προσφορά". Σημειώνει ότι ο Κόφι Ανάν, "είχε αφιερώσει τη ζωή του για να κάνει τον κόσμο πιο ειρηνικό και ενωμένο. Αγωνίστηκε για τον τερματισμό των δεινών και των αδικιών σε ολόκληρο τον κόσμο και βοήθησε στην ανοικοδόμηση γεφυρών όπου είχαν καταστραφεί".

"Έχω την τιμή να το έχω δει αυτό το πρώτο χέρι σε πολλές περιπτώσεις καθ `όλη τη διάρκεια των πολυετών συνεργασιών", τονίζει ο Πρόεδρος της Κομισιόν.

Καταγράφει δε ότι "τα επιτεύγματά του ως Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών αναγνωρίστηκαν σωστά με το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης και πολλά άλλα βραβεία καθ `όλη τη διάρκεια της ζωής του", και διευκρινίζει ότι "η μεγαλύτερη αναγνώριση που μπορούμε να δώσουμε στον Κόφι Ανάν είναι να κρατήσουμε ζωντανή την κληρονομιά και το πνεύμα του, η ποία ποτέ δεν ήταν πιο σημαντική από ό, τι στον σημερινό κόσμο".

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top