ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ: Τα έκαναν όλα οι τρεις γιατροί -Ιδιώτευαν με την ανοχή του Υπουργείου

ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ: Τα έκαναν όλα οι τρεις γιατροί -Ιδιώτευαν με την ανοχή του Υπουργείου

«Πάρτι» ατασθαλιών διαπίστωσε η Ελεγκτική Υπηρεσία στην ετήσια έκθεσή της για το Υπουργείο Υγείας σχετικά με το 2016.

Του Αλέκου Μιχαηλίδη

Μεταξύ άλλων, από έλεγχο της Υπηρεσίας διαπιστώθηκε ότι την ημέρα του ελέγχου είχαν άδεια για ιδιωτική απασχόληση συνολικά οκτώ ιατροί.

Παρατηρήθηκε ότι, εκτός από τους οκτώ πιο πάνω ιατρούς, τρείς έκτακτοι ιατροί είχαν εξασφαλίσει την έγκριση του Υπουργού Υγείας, χωρίς να ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία, όπως αυτή περιγράφεται στην εγκύκλιο του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού αρ. 1415, ημερ. 28.9.2010.

Σύμφωνα με την πιο πάνω εγκύκλιο, όπως αναφέρει η έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, «όσοι δημόσιοι υπάλληλοι επιθυμούν να εργαστούν ιδιωτικά θα πρέπει να συμπληρώνουν συγκεκριμένο έντυπο/αίτηση, το οποίο, εφόσον υπογραφεί από τον Προϊστάμενο του Τμήματός τους, να υποβάλλεται στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για τις δικές τους απόψεις και στην συνέχεια στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού για έγκριση ή απόρριψη».

Να σημειωθεί ότι στην έγκριση που δόθηκε από τον Υπουργό αναφέρεται ότι εγκρίνεται το αίτημα των ιατρών για ιδιωτική άσκηση υπό τον όρο ότι δεν θα επιλαμβάνονται περιστατικών δικαιούχων του Δημοσίου, χωρίς όμως να διευκρινίζεται το είδος και η περίοδος της απασχόλησης, ο εργοδότης, οι ώρες ιδιωτικής απασχόλησης κατά εβδομάδα και η αμοιβή.

Μάλιστα, η Ελεγκτική Υπηρεσία ζήτησε όπως ενημερωθεί για τους λόγους που δεν ακολουθήθηκε η νόμιμη διαδικασία και γιατί δεν ήταν ενημερωμένοι οι προσωπικοί φάκελοι των ιατρών με όλα τα απαραίτητα έγγραφα.

Όπως ανέφερε στην Υπηρεσία η Γενική Διευθύντρια, ο τέως Υπουργός Υγείας παραχώρησε στους δύο πιο κάτω έκτακτους Ιατρικούς Λειτουργούς άδεια για ιδιωτική απασχόληση, υπό τον όρο ότι στην ιδιωτική τους άσκηση δεν θα επιλαμβάνονται περιστατικών δικαιούχων του δημοσίου (κατόχων κάρτας νοσηλείας), με στόχο την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς, λαμβανομένων υπόψη των εξειδικευμένων γνώσεων και εμπειριών τους.

Η Ελεγκτική Υπηρεσία σημειώνει ότι δεν θεωρεί ότι απαντήθηκαν τα ερωτήματα που τέθηκαν όσον αφορά στην νομιμότητα της άδειας η οποία παραχωρήθηκε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό

Στον αέρα η ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας - «Το έργο θα γίνει» διαμηνύει ο Βαφεάδης



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Νέα πυρκαγιά ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης (24/4) στην επαρχία Πάφου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top