ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόεδρος ΠΟΕΔ: «Εφόσον υπάρχει ο διάλογος πρέπει να υπάρχει και η ελπίδα»

Πρόεδρος ΠΟΕΔ: «Εφόσον υπάρχει ο διάλογος πρέπει να υπάρχει και η ελπίδα»

Συγκρατημένα αισιόδοξος για αίσιο τέλος στην κόντρα που ξέσπασε μεταξύ Υπουργείου Παιδείας και Εκπαιδευτικών Οργανώσεων εμφανίστηκε σήμερα, Δευτέρα,  ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Ελλήνων Δασκάλων (ΠΟΕΔ) Φίλιος Φυλακτού ο οποίος δήλωσε ότι «εφόσον υπάρχει ο διάλογος πρέπει να υπάρχει και η ελπίδα».

Δάσκαλοι, Καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΕΛΜΕΚ) και Καθηγητές Τεχνικής Εκπαίδευσης (ΟΛΤΕΚ) συναντήθηκαν το απόγευμα με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ, Μαρίνο Σιζόπουλο, ο οποίος δήλωσε ότι «εξακολουθούν να υπάρχουν αποκλίσεις σε βασικά ζητήματα τα οποία προέκυψαν μετά τη σχετική απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου».

 «Η γενική εκτίμηση από τις διαβουλεύσεις που έγιναν σήμερα τόσο με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις όσο και με τον Υπουργό Παιδείας είναι ότι εξακολουθούν να υπάρχουν αποκλίσεις σε βασικά ζητήματα τα οποία προέκυψαν μετά τη σχετική απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου», είπε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ.

Πρόσθεσε ότι «και οι δύο πλευρές έχουν δηλώσει την ετοιμότητά τους να εμπλακούν σε ένα διάλογο ο οποίος θα οδηγήσει τελικά στην εξεύρεση αυτής της αποδεκτής λύσης».

Όπως είπε ο κ. Σιζόπουλος, «εκτιμώ ότι αυτή η προσπάθεια θα συνεχίσει και από τη δική μου πλευρά εξακολουθώ να παραμένω στη διάθεση και του Υπουργού Παιδείας και των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων και σε όποιο σημείο του διαλόγου ή της διαδικασίας θεωρήσουν ότι η παρουσία μου και η παρέμβασή μου θα είναι θετική, θα το πράξω».

Για τα διαμειφθέντα στη συνάντηση, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ είπε ότι «δώσαμε χρόνο στην ανταλλαγή απόψεων με στόχο την εξεύρεση μιας αμοιβαίας αποδεκτής λύσης ώστε η νέα σχολική χρονιά να ξεκινήσει ομαλά και χωρίς προβλήματα».

Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ ευχαρίστησε τον κ. Σιζόπουλο «για την πρωτοβουλία που έχει αναλάβει γιατί πραγματικά τούτη την κρίσιμη στιγμή ένα σοβαρό πρόβλημα ταλανίζει εδώ και ενάμιση μήνα το δημόσιο σχολείο και εμείς προσπαθούμε να το γεφυρώσουμε μέσα από τον διάλογο».

 «Όμως με ειλικρίνεια πρέπει να πούμε ότι φαίνεται να μας μένουν αρκετά μίλια ακόμα για να γεφυρωθεί το χάσμα που υπάρχει και να κτίσουμε αυτή τη γέφυρα», είπε ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ.

Πρόσθεσε, ωστόσο, «ότι με τέτοιες πρωτοβουλίες και με καλή θέληση από όλους, και δεν πρέπει μόνο να λέμε ότι έχουμε καλή θέληση αλλά να το δείχνουμε και στην πράξη, πιστεύουμε ότι ενδεχομένως τις λίγες μέρες που απομένουν ίσως να μπορέσουμε να βγούμε από το αδιέξοδο».

Όπως είπε ο κ. Φυλακτού, «είναι γεγονός και το επεσήμανε και ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, ότι υπάρχει μια απόκλιση απόψεων σε κάποια από τα ζητήματα όμως εφόσον υπάρχει ο διάλογος πρέπει να υπάρχει και η ελπίδα".

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top