ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φεστιβάλ αναστατώνει τους κατοίκους Αγλαντζιάς – Βραχνάς για τους περιοίκους -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Φεστιβάλ αναστατώνει τους κατοίκους Αγλαντζιάς – Βραχνάς για τους περιοίκους -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Φωνάζουν οι κάτοικοι της περιοχής Αγλαντζιάς για φεστιβάλ που διεξάγεται στο πάρκο ακαδημίας, πλησίον του Πανεπιστημίου Κύπρου, μέσω επιστολών που απέστειλαν στους αρμόδιους φορείς.

Του Μιχάλη Μενελάου

Οι κάτοικοι της περιοχής, αναφέρουν πως το φεστιβάλ διεξάγεται σε κατοικημένη περιοχή, ενώ εκφράζουν και τα έντονα παράπονά τους για την «ανεξέλεγκτη και άναρχη διεξαγωγή του φεστιβάλ», όπως οι ίδιοι αναφέρουν.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως στην εν λόγω κατοικημένη περιοχή, το φεστιβάλ γίνεται δίπλα από οικίες όπου ζουν οικογένειες με μικρά παιδιά, με την οχλαγωγία που παρατηρείται τις μέρες του φεστιβάλ να μην τους αφήνει σε ησυχία.

Πέραν όμως της οχλαγωγίας, παρατηρείται και ανεπάρκεια χώρων στάθμευσης, κάτι το οποίο παραδέχεται και η Αστυνομία, καθώς πολλοί επισκέπτες του φεστιβάλ αναγκάζονται να σταθμεύουν τα οχήματά τους στα πεζοδρόμια, αλλά και στις εισόδους κατοικιών εμποδίζοντας την ομαλή μετάβαση των κατοίκων στα σπίτια τους αλλά και την κυκλοφορία πεζών στο σημείο.

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω, το εν λόγω ζήτημα της ανεπάρκειας χώρων στάθμευσης, παραδέχεται και η ίδια η Αστυνομία, καθώς σε καταγγελία που της έγινε για την παράνομη στάθμευση δεκάδων οχημάτων στα πεζοδρόμια, εκείνη ανέφερε πως μέλη της Τροχαίας έσπευσαν στο σημείο και διαπίστωσαν το ζήτημα «λόγω της ανεπάρκειας των χώρων στάθμευσης της περιοχής να ικανοποιήσουν το μεγάλο αριθμό των προσώπων που επισκέφθηκαν το φεστιβάλ, αποφασίστηκε ότι δεν θα ήταν ορθό να γίνουν καταγγελίες στη συγκεκριμένη περίπτωση»

Όσον αφορά την ευθύνη στην άναρχη κατάσταση, την απάντηση δίνει η Σχολική Εφορία Αγλαντζιάς, η οποία με επιστολή της προς τους κάτοικους της περιοχής αναφέρει πως δόθηκαν όλες οι σχετικές άδειες και εγκρίσεις από τους αρμόδιους φορείς.

Οι κάτοικοι πάντως παραμένουν δυσαρεστημένοι από την όλη κατάσταση, με τους ίδιους να αναφέρουν πως δεν τους δόθηκε η οποιαδήποτε διαβεβαίωση πως το ζήτημα δεν θα διαιωνιστεί, ενώ οι διαβεβαιώσεις πως οι μέρες του φεστιβάλ και κατ' επέκταση της ταλαιπωρίας τους θα μειωθούν, έπεσαν στο κενό. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Είχε απελαθεί από την Κύπρο και την βρήκαν να εργάζεται σε ξενοδοχείο - Παρουσίασε πλαστό έγγραφο

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top