ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ - ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Οι πολίτες να προσέχουν τι κουβαλούν στα οχήματά τους –Σύλληψη και έρευνα οικίας

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ - ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Οι πολίτες να προσέχουν τι κουβαλούν στα οχήματά τους –Σύλληψη και έρευνα οικίας

Ένα κομμάτι ξύλο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ρόπαλο και έχει ξεχαστεί στο πορτ παγκάζ αυτοκινήτου, μπορεί να οδηγήσει τον ιδιοκτήτη του οχήματος σε σύλληψη αλλά και να έχει ως αποτέλεσμα την ενδελεχή έρευνα της οικίας του…

Του Φάνη Μακρίδη

Η πιο πάνω αναφορά δεν είναι αυθαίρετη. Πρόκειται για το συμπέρασμα γραπτής οδηγίας που στάλθηκε περί τα μέσα του τρέχοντος μήνα από τον Βοηθό Αστυνομικό Διευθυντή Λευκωσίας Ανδρέα Τρύφωνος προς όλους τους αξιωματικούς υπηρεσίας της πρωτεύουσας.

Όπως εγκύρως πληροφορούμαστε, ανάμεσα σ΄ άλλα, η γραπτή οδηγία αναφέρει ότι «όταν ανακόπτονται οποιαδήποτε οχήματα και κατά τον έλεγχο/έρευνα εντοπίζονται στην κατοχή των οδηγών ή άλλων επιβαινόντων σε αυτά, ναρκωτικά, επιθετικά όργανα ή και άλλα, απαραίτητα τα οχήματα να οδηγούνται στους Σταθμούς ή στα κατά τόπους Τμήματα και να δίνετε οδηγίες στα μέλη μας για ενδελεχή έρευνα των οχημάτων τους. Επίσης να δίνετε οδηγίες ώστε να ερευνώνται οι οικίες και τα υποστατικά τους».

Σε άλλο σημείο, αναφέρεται: «Σε καμιά περίπτωση να επιτρέπετε την ελευθέρωσή τους χωρίς τις πιο πάνω ενέργειες».

Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι η πιο πάνω οδηγία έχει προκαλέσει συζητήσεις ανάμεσα στα μέλη της δύναμης, καθώς εκφράζονται αμφιβολίες κατά πόσον είναι συνταγματικό να συλλαμβάνεται ένας πολίτης, για ένα μικρό μαχαίρι (σουγιά) ή ένα στέλεχος γεωργικού εργαλείου (στελίφι) που θεωρείται ως επιθετικό όργανο και ξέχασε στο προσωπικό του όχημα.

Με βάση την εν λόγω οδηγία, ο πολίτης που θα έχει στο αυτοκίνητο επιθετικό όργανο, θα οδηγείται στον αστυνομικό σταθμό της περιοχής και θα καλείται να συγκατανεύσει γραπτώς για έρευνα στην οικία του. Αν αρνηθεί, θα πρέπει να κρατηθεί στο τμήμα μέχρι να γίνει αίτημα της Αστυνομίας στο Δικαστήριο προκειμένου να εκδοθεί σχετικό ένταλμα. Με απλά λόγια, θα περάσει τη νύχτα στο τμήμα για ένα απλό αδίκημα που μπορεί άθελά μας να διαπράξουμε όλοι.

Πέραν τούτου, τίθεται και ερώτημα κατά πόσον ο αριθμός των μελών της αστυνομικής δύναμης επαρκεί για να αναλώνεται χρόνος σε τέτοιου είδους υποθέσεις που μπορούν να διευθετηθούν με μια απλή γραπτή καταγγελία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top