ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Κύπριος «Mr 450 εκατ. λίρες» που αγόρασε το γιοτ του Remberto Cavalli –ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ο Κύπριος «Mr 450 εκατ. λίρες» που αγόρασε το γιοτ του Remberto Cavalli –ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ο Κύπριος Ανδρέας Παναγιώτου, είναι πάμπλουτος επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στον χώρο του real estate, στη Βρετανία.

Ο επιχειρηματίας αγόρασε από τον διάσημο Ιταλό σχεδιαστή Ρομπέρτο Καβάλι γιοτ, χωρίς να γίνει γνωστό το ποσό που έδωσε, με τον όρο να μείνουν όλα τα αντικείμενα που υπήρχαν στο σκάφος, αφού τα λάτρεψε.

Σύμφωνα με το Protothema.gr την περασμένη εβδομάδα, ο Κύπριος πολυεκατομμυριούχος, βρέθηκε στην Μύκονο με το γιοτ του και η παρουσία του δεν πέρασε καθόλου απαρατήρητη.

Το «Ability», όπως ονομάζεται το γιοτ, είναι κατασκευασμένο στα ναυπηγεία της ιταλικής Baglietto, το γιοτ μπορεί να φιλοξενήσει δέκα άτομα στις πέντε καμπίνες του και έχει οχτώ άτομα για πλήρωμα. Μάλιστα, μπορεί να ταξιδεύει συνεχώς για 800 ναυτικά μίλια και ταχύτητα που μπορεί να φτάσει τους 35 κόμβους την ώρα.

Ο «Mr. 450 εκατ. λίρες»!

Η περιουσία του Ανδρέα Παναγιώτου για φέτος υπολογίζεται σε 450 εκατ. λίρες. 

Διανύοντας την πέμπτη δεκαετία της ζωής του, παραμένει ένας εκατομμυριούχος που δεν μπορεί ακόμη να διαβάσει, όπως άλλωστε παραδέχθηκε πριν από εφτά χρόνια σε μια συνέντευξη που παραχώρησε σε βρετανική εφημερίδα. 

Σύμφωνα με το ελλαδικό δημοσίευμα, δεν τέλειωσε ποτέ το σχολείο το οποίο παράτησε σε ηλικία 14 ετών όταν αποβλήθηκε διαπαντός επειδή χτύπησε έναν καθηγητή του. Αρχικά ασχολήθηκε με την πυγμαχία.

Ωστόσο, το πεπρωμένο του ήταν αλλού και πιο συγκεκριμένα στο real estate, έναν τομέα στον οποίο θριάμβευσε, αγοράζοντας παλιά σπίτια τα οποία μετέτρεπε σε καινούρια διαμερίσματα.   

Την περίοδο 2006-2007 πούλησε 7.000 κατοικίες και διαμερίσματα αποκομίζοντας τεράστια κέρδη, μεγάλο μέρος των οποίων επένδυσε σε νέα projects μέσω του δικού του Ability Group.    

Ενα από τα πιο φιλόδοξα ήταν η έπαυλη Heath Hall στη λεωφόρο Bishops, έναν δρόμο όπου κατοικούν αποκλειστικά μεγιστάνες κυρίως από τη Ρωσία και τη Σαουδική Αραβία. Την αγόρασε 5 εκατ. λίρες το 2006 και για τα επόμενα 6 χρόνια την επισκεύασε από την αρχή, με κόστος 40 εκατ. λίρες. Οταν το 2012 οι εργασίες αποπερατώθηκαν, ο Παναγιώτου έβγαλε την έπαυλη προς πώληση με τιμή αγοράς 100 εκατ. λίρες, ποσό που χάρισε στο Heath Hall τον τίτλο του ακριβότερου σπιτιού της Βρετανίας. Κάπου εκεί όμως άρχισαν και τα προβλήματα. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top