ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΠΤΩΧΕΥΣΗ OLYMPIC: Πληρώνουν την «νύφη» οι Κύπριοι ιδιοκτήτες οχημάτων και οδηγοί

ΠΤΩΧΕΥΣΗ OLYMPIC: Πληρώνουν την «νύφη» οι Κύπριοι ιδιοκτήτες οχημάτων και οδηγοί

Το κόστος που προκάλεσε το κλείσιμο της ασφαλιστικής εταιρείας, σε περίπου 200 χιλ. ιδιοκτήτες Βούλγαρους και σε 10 χιλ. Κύπριους, αναμένεται ότι θα πληρώσουν οι Κύπριοι ιδιοκτήτες οχημάτων και οδηγοί.

Σημειώνεται ότι το ποσό υπολογίζεται στα 20-35 εκατομμύρια ευρώ για ασφάλιστρα και οφειλόμενες αποζημιώσεις για δυστυχήματα και άλλα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο», οι αποζημιώσεις θα καταβληθούν μέσω του επασφάλιστρου 5%, που θα πληρώνουν τα επόμενα χρόνια κατά την ασφάλιση έναντι τρίτου του οχήματός τους οι Κύπριοι οδηγοί και ιδιοκτήτες οχημάτων, για λογαριασμό του Ταμείου Ασφαλιστών Μηχανοκινήτων Οχημάτων, το οποίο οφείλει να καταβάλει αποζημιώσεις στο αντίστοιχο Ταμείο της Βουλγαρίας, μέσω του οποίου θα λάβουν τις αποζημιώσεις τους οι Βούλγαροι ιδιοκτήτες οχημάτων και όσοι έχουν να λαμβάνουν αποζημιώσεις για δυστυχήματα εκεί.

Με τα σημερινά δεδομένα και τις 600 χιλ. ασφαλιστικές καλύψεις οχημάτων έναντι τρίτου, όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα της εφημερίδας, περίπου 10 με 15 ευρώ από κάθε ασφάλιστρο πηγαίνουν στο Ταμείο Ασφαλιστών. Αυτό σημαίνει ότι για τα επόμενα χρόνια το επασφάλιστρο που πληρώνει ο Κύπριος ιδιοκτήτης και οδηγός οχήματος θα πρέπει να πηγαίνει αποκλειστικά για κάλυψη των ζημιών που προκάλεσε στη Βουλγαρία η πτώχευση της ασφαλιστικής εταιρείας.

  Όλα τα πιο πάνω αποκάλυψε με ανακοίνωσή της  την Τετάρτη (22/8) η Εφορος Ασφαλιστικών Εταιρειών της Κύπρου και επιβεβαίωσε με δημόσια δήλωση του ο γενικός διευθυντής του Ταμείου Ασφαλιστών Μηχανοκινήτων Οχημάτων, χωρίς όμως να διευκρινίσουν από πού προέρχονται τα αποθέματα του Ταμείου. 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Φειδίας Παναγιώτου: Αποκάλυψε γιατί έχει συναισθηματική αξία το όχημα που του έκλεψαν

Νέα καταγγελία κατά του καθηγητή: Κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση και τρίτης μαθήτριας - Επανασυνελήφθη

Αυξημένο το επίδομα τέκνου: Σήμερα η καταβολή του - Αναλυτικά τα ποσά και οι δικαιούχοι

Σε αυτές τις επαρχίες αυξήθηκαν οι πωλήσεις ακινήτων - Τι γίνεται με τα ενοίκια; - Αυτή είναι η εικόνα της αγοράς

«Τρομάζει» το ποσοστό Κύπριων μαθητών που καπνίζουν - Στις πιο υψηλές θέσεις στην Ευρώπη η χώρα μας

Γιώργος Μαζωνάκης: Πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά την είδηση της δικαστικής διαμάχης με την αδελφή του



Αννίτα Δημητρίου: «Να βρεθούν λύσεις για εργαζόμενους στο λιμάνι Λάρνακας»

Αννίτα Δημητρίου: «Να βρεθούν λύσεις για εργαζόμενους στο λιμάνι Λάρνακας»

Το έργο που αφορά το λιμάνι και τη μαρίνα Λάρνακας «θέλουμε να προχωρήσει» αλλά να βρεθούν λύσεις και για τους εργαζόμενους, δήλωσε η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου, έπειτα από συνάντηση που είχε με τους εργαζομένους, σημειώνοντας πως για το θέμα συνεδριάζει η Επιτροπή Μεταφορών της Βουλής.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top