ΚΟΣΜΟΣ

Δυο Ρώσοι ύποπτοι για την απόπειρα δολοφονίας κατά των Σκριπάλ

Δυο Ρώσοι ύποπτοι για την απόπειρα δολοφονίας κατά των Σκριπάλ

Βρετανοί εισαγγελείς ανακοίνωσαν σήμερα ότι διαθέτουν επαρκή στοιχεία για να απαγγείλουν κατηγορίες για συνωμοσία για φόνο εις βάρος δύο ρώσων υπηκόων αναφορικά με την υπόθεση του ρώσου πρώην κατασκόπου Σεργκέι Σκριπάλ και την κόρης του Γιούλια τον Μάρτιο στην Αγγλία.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, έχει εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης εις βάρος των δύο Ρώσων, οι οποίοι κατονομάστηκαν και είναι οι Αλεξάντερ Πετρόφ και Ρουσλάν Μποσίροφ. Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα δύο φωτογραφίες των ανδρών αυτών.

"Δεν θα ζητήσουμε από τη Ρωσία την έκδοση αυτών των ανδρών, καθώς το ρωσικό Σύνταγμα δεν επιτρέπει την έκδοση των υπηκόων της χώρας", δήλωσε η Σου Χέμινγκ, η διευθύνυρια των Νομικών Υπηρεσιών της Εισαγγελικής Υπηρεσίας του Στέμματος.

Το ρωσικό υπουργείο από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι τα ονόματα αυτά δεν σημαίνουν τίποτα για τη Μόσχα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο RIA.

Ο Νιλ Μπάσου, ο επικεφαλής του δικτύου αντιτρομοκρατίας της αστυνομίας, δήλωσε ότι οι δύο ύποπτοι κυκλοφορούσαν με ψευδώνυμα, αλλά ότι είναι περίπου 40 ετών και έχουν αυθεντικά ρωσικά διαβατήρια.

Ο Μπάσου είπε ακόμη ότι ίχνη του νευροπαραλυτικού παράγοντα νόβιτσοκ, με τον οποίον δηλητηριάστηκαν οι Σκριπάλ, βρέθηκαν σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου του Λονδίνου όπου είχαν μείνει οι δύο άνδρες και πρόσθεσε ότι στη Βρετανία είχαν φθάσει στις 2 Μαρτίου και αναχώρησαν στις 4 του ίδιου μήνα.

Από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πώς απαντά ο Υπ. Μεταφορών για τη viral φωτογραφία με τις ηλικιωμένες - Τι συμβαίνει με τις στάσεις λεωφορείων

Βγαίνει μπροστά ο Ζαννέττου μέσω των δικηγόρων του: «Πρόθεση η άμεση εκδίκαση της υπόθεσης»

Καλά νέα για καταναλωτές: Επιτέλους τέλος στις αυξήσεις στις τιμές καυσίμων - Έρχονται μειώσεις - Πότε να τις αναμένουμε

«Φωτοβολταϊκά για Όλους»: Συμβουλές στους καταναλωτές που έχουν λάβει ή αναμένεται να λάβουν προέγκριση

Ανάγκες σε τρόφιμα για οικογένεια που έχασε τον ένα γονέα - Χρειάζονται βοήθεια μέχρι να σταθούν στα πόδια τους



Μονή Αββακούμ: Κατέθεταν για δύο ώρες Ησαΐας και Τιμόθεος - «Έγιναν ομαλά»

Μονή Αββακούμ: Κατέθεταν για δύο ώρες Ησαΐας και Τιμόθεος - «Έγιναν ομαλά»

Ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις των μοναχών Ησαΐα και Τιμόθεου, σχετικά με την υπόθεση της ΙΜ Οσίου Αββακούμ, ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής της Εκκλησίας της Κύπρου. Οι καταθέσεις έγιναν ομαλά, είπε στο ΚΥΠΕ ο εκ των δικηγόρων των πέντε μοναχών, που απαρτίζουν την αδελφότητα, Αναστάσιος Βαβούσκος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top