ΕΛΛΑΔΑ

Παραδόθηκαν στην Τουρκία οι δύο Τούρκοι στρατιωτικοί που εντοπίστηκαν σε ελληνικό έδαφος

Παραδόθηκαν στην Τουρκία οι δύο Τούρκοι στρατιωτικοί που εντοπίστηκαν σε ελληνικό έδαφος

Δύο Τούρκοι στρατιωτικοί εντοπίστηκαν από ελληνικές στρατιωτικές περιπόλους σε ελληνικό έδαφος, την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου, κοντά στο χωριό Φέρες του Έβρου.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού, οι δύο στρατιωτικοί εντοπίστηκαν με διαφορά τριών ωρών στην Περιοχή Ευθύνης της 12 Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού, 150 μέτρα περίπου από την οριογραμμή, εντός του ελληνικού εδάφους.

Ο πρώτος Τούρκος στρατιωτικός που εντοπίστηκε είναι έφεδρος υπαξιωματικός και έφερε μαζί του τον ατομικό οπλισμό του άνευ πυρομαχικών, ενώ ο δεύτερος είναι Τούρκος στρατιωτικός (Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός), ο οποίος δεν έφερε οπλισμό, ούτε  πυρομαχικά.

Σε έγγραφη κατάθεσή τους προς τις ελληνικές στρατιωτικές αρχές, ο μεν πρώτος, παραδέχθηκε ότι χάθηκε εντός του ελληνικού εδάφους, ο δε δεύτερος ότι εισήλθε στο ελληνικό έδαφος σε αναζήτηση του πρώτου.

Όπως ανακοίνωσε το ΓΕΣ, στους δύο Τούρκους στρατιωτικούς έγιναν ιατρικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί ότι είναι καλά στην υγεία τους, ενώ κατόπιν επαφής των Διοικητών Ταγμάτων Προκάλυψης ολοκληρώθηκε η παράδοση των δύο στρατιωτικών στην Τουρκία, το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Για το συγκεκριμένο θέμα επικοινώνησε ο ‘Ελληνας Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος με τον Τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Η Κύπρος απαιτεί, οι δολοφόνοι στο σκαμνί» - Διαμαρτυρία έξω από τη Νομική Υπηρεσία για τον Θανάση Νικολάου

Επιβραδύνεται η αύξηση της τιμής του καφέ στην ΕΕ – Τι ισχύει για την Κύπρο

Κύπρια επαγγελματίας Feng Shui μιλά στο «Τ»: Τα μυστικά για την καλή ενέργεια και εκείνοι που «αναγκάστηκαν» να αλλάξουν σπίτι

Σήκωσε το Κύπελλο ο μικρός Λουκάς: Η συγκινητική ανάρτηση του πατέρα του - Δείτε εικόνες και βίντεο

Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Τα τελευταία λόγια της 40χρονης πριν τη δολοφονήσει ο 50χρονος - Σοκάρει η ιατροδικαστική έκθεση

Λάκης Γαβαλάς: Απατεώνες με ράσα, δεν είναι μοναχοί αυτοί - Με ποινικό μητρώο ο ιερωμένος που τον έβρισε



ΠτΔ: Προανήγγειλε ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους - «Θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας»

ΠτΔ: Προανήγγειλε ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους - «Θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας»

Την ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους προανήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά την διάρκεια ομιλίας του στη Γιορτή της Πολύτεκνης Μάνας στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top