ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαραλαμπίδου για απάντηση Ιωνά: «Κάλπικη συγνώμη» -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Χαραλαμπίδου για απάντηση Ιωνά: «Κάλπικη συγνώμη» -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Απάντησε στην απάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης η βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ειρήνη Χαραλαμπίδου, ενώ παράλληλα ανέφερε πως εξακολουθεί να αναμένει τις απαντήσεις στα ερωτήματα που του έθεσε.

Ο υπουργός με την γραπτή του απάντηση προς την βουλευτή του ΑΚΕΛ αλλά και δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας, ανέφερε πως «το 2008, στη βάση του καταλόγου που τότε ετοιμάστηκε, απονεμήθηκε προεδρική χάρη μεταξύ άλλων και σε 22 άτομα που είχαν καταδικαστεί για σεξουαλικά αδικήματα σε βάρος ανηλίκων, περιλαμβανομένων περιπτώσεων αιμομιξίας, βιασμού και διαφθοράς παιδιών – ανηλίκων τόσο άνω όσο και κάτω των 13 ετών».

Η κυρία Χαραλαμπίδου, με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χαρακτηρίζει τη συγνώμη της Κυβέρνησης ως «κάλπικη» καθώς την ίδια ώρα, όπως αναφέρει, προσπαθούν να δικαιολογήσουν τις πράξεις τους.

Παράλληλα για την αναφορά του Ιωνά Νικολάου, για το έτος 2008, η κυρία Χαραλαμπίδου τον παραπέμπει σε δήλωσε του Βοηθόυ Γενικόυ Εισαγγελέα Άκη Παπασάββα, όπου ανέφερε πως «η απόφαση λήφθηκε με ιδιαίτερη προσοχή για να μην υπάρξουν αποφυλακίσεις καταδικασθέντων για υποθέσεις ναρκωτικών, σεξουαλικών εγκλημάτων ή βαρυποινιτών».

Αυτούσια η ανάρτησή της:

"Σε σχέση με την ανακοίνωση του κ. Ιωνά Νικολάου.

Ζήτησαν συγνώμη και την ίδια ωρα επιχειρούν να δικαιολογήσουν τις πράξεις τους. Κάλπικη συγνώμη τελικά. Κροκοδίλεια και τα δάκρυα και η θλίψη της προεδρίας. Οσο για τις αναφορές του , για το 2008, τον παραπέμπω στη δηλωση της Νομικής Υπηρεσίας ημερομηνίας 13/8/2008 σύμφωνα με την οποία : "Περίπου 80 με 100 άτομα θα αποφυλακιστούν από τις Κεντρικές Φυλακές με προεδρική χάρη, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας Ακης Παπασάββας, τονίζοντας ότι η απόφαση λήφθηκε με ιδιαίτερη προσοχή για να μην υπάρξουν αποφυλακίσεις καταδικασθέντων για υποθέσεις ναρκωτικών, σεξουαλικών εγκλημάτων ή βαρυποινιτών.

Εξηγώντας το νομικό υπόβαθρο της απόφασης, ο κ. Παπασάββας είπε ότι είναι συνταγματική πρόνοια και δικαίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, με το άρθρο 53, παράγραφος 4 του Συντάγματος, να ασκεί αυτήν την προνομία και να απονέμει χάρη, αφού έχει και τη σύμφωνο γνώμη του Γενικού και Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα.

Ο κ. Παπασάββας είπε ότι οι φυλακές είναι υπερπλήρεις, αφού η χωρητικότητά τους είναι 340 άτομα, αλλά τις τελευταίες μέρες οι πραγματικοί αριθμοί των κρατουμένων έφθασαν τους 650. «Αρα υπήρχε ένα τεράστιο πρόβλημα χωρητικότητας, από τη μια, και από την άλλη υπήρχε η παράμετρος του δεκαπενταύγουστου και των εορτών, εκρίθη ότι μπορούσε να δοθεί σε ένα αριθμό, ο οποίος πρέπει να είναι ο μικρότερος 80 και ο μεγαλύτερος 100, οι οποίοι όμως, είναι μισοί Κύπριοι και οι άλλοι μισοί αλλοδαποί, οι οποίοι αποφυλακιζόντουσαν το μέγιστο σε δύο μήνες», προεδρική χάρη.

Οσον αφορά τους αλλοδαπούς, η Αστυνομία προβαίνει σε διευθετήσεις για την απέλασή τους, αφού η αποφυλάκισή τους προνοεί όπως εγκαταλείψουν την Κύπρο, είπε.

Να ξερει ο κ. Νικολάου πως ακομα και αλλιως να ειχαν τα πραγματα αυτο δεν θα με εμποδιζε να ασκησω το ιδιο εντονα κριτική για επικινδυνες καταστασεις που προσβάλλουν την ηθική μας και πληγωνουν αθώα θύματα ενώ ευνοούν εγκληματίες. Το Σωπασε για να σωπάσω δεν ειναι της δικης μου κουλτουρας.

Αναμενω απο τον κ. Νικολάου να απαντησει στα ερωτηματα που του εθεσα σημερα στο πλαισιο του κοινοβουλευτικου ελεγχου για το συγκεκριμενο θεμα."

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στο πλαίσιο της αποστολής της για αναζήτηση κοινού εδάφους μεταξύ των μερών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top