ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καδής: «Γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια για αύξηση εισοδήματος αγροτών»

Καδής: «Γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια για αύξηση εισοδήματος αγροτών»

Το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, δραστηριοποιείται πολύπλευρα και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και την ανάπτυξη του γεωργικού τομέα καθώς και για την αύξηση του εισοδήματος του αγρότη, δήλωσε ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Καδής, σε χαιρετισμό του στο 2ο Φεστιβάλ Προϊόντων Δυμών, το Σάββατο .

Προς την κατεύθυνση αυτή, πρόσθεσε, το Υπουργείο έχει θέσει ως προτεραιότητά του, την ενίσχυση της θέσης του πρωτογενούς τομέα παραγωγής στην αγροδιατροφική αλυσίδα, σχεδιάζοντας και λαμβάνοντας μέτρα που θα φέρουν ισορροπία σε ό,τι αφορά στο εισόδημα των συμμετέχοντων στην αλυσίδα αυτή και θα ανταποκρίνονται στον κόπο και στις θυσίες του κάθε αγρότη-παραγωγού.

Επιπρόσθετα, σημείωσε, μέσω του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, πέραν από την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, επιδιώκεται η διασφάλιση της αειφόρου διαχείρισης των φυσικών πόρων, η επίτευξη ισόρροπης εδαφικής ανάπτυξης και η δημιουργία θέσεων απασχόλησης.

"Τον περασμένο Νοέμβριο, εγκρίθηκαν μέσα από το Πρόγραμμα, 228 αιτήσεις για επενδύσεις στον γεωργικό τομέα, που αντιστοιχούν σε ποσό ενίσχυσης 43 εκατομμυρίων ευρώ. Παράλληλα, 233 νέοι σε ηλικία συμπατριώτες μας, εκ των οποίων οι 157 στην περιοχή Τροόδους, εγκρίθηκαν ως νέοι γεωργοί και αναμένεται να λάβουν ενισχύσεις που πλησιάζουν τα 5 εκατομμύρια ευρώ", σημείωσε.

Διαβεβαίωσε πως η Κυβέρνηση," θα συνεχίσει να εφαρμόζει τη φιλοαγροτική της πολιτική και να στηρίζει με κάθε δυνατό τρόπο τον κόσμο της υπαίθρου. Προς την κατεύθυνση αυτή, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη η Εθνική Στρατηγική Ανάπτυξης των Ορεινών Κοινοτήτων του Τροόδους, που αποτελεί μια συντονισμένη προσπάθεια της Κυπριακής Δημοκρατίας ώστε οι κοινότητες αυτές να συγκροτηθούν ως ενιαία αναπτυξιακή οντότητα και να αναδειχθούν σε ελκυστικό τόπο διαβίωσης και δραστηριοποίησης", σημείωσε.

Αναφερόμενος στο φεστιβάλ, ο κ. Καδής είπε πως η διήμερη αυτή εκδήλωση, είναι αφιερωμένη στα φρούτα που παράγονται στην περιοχή και στα προϊόντα από τη μεταποίησή τους, καθώς και στα αλλαντικά που παρασκευάζονται εδώ στις Δύμες, γνωστά και έξω από τα όρια του νησιού μας.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Υπόθεση απόπειρας φόνου με θύμα 34χρονο, διερευνά η Αστυνομία στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top