ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δικαίωση κατόχων αξιογράφων - Δημητρίου: «Θα τους επιστραφούν 185 χιλιάδες ευρώ» - VIDEO

Δικαίωση κατόχων αξιογράφων - Δημητρίου: «Θα τους επιστραφούν 185 χιλιάδες ευρώ» - VIDEO

Δικαιώθηκαν από το Δικαστήριο ένας τεχνίτης και μια νοικοκυρά σε μια υπόθεση που βρέθηκαν απέναντι από ένα «ηγετικό χρηματοοικονομικό οργανισμό».

Καταχράστηκε την εμπιστοσύνη των πελατών της, ανέφερε στην απόφασή του το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας όπου δικαίωσε δυο συνταξιούχους.

Σε δηλώσεις του στο κεντρικό δελτίο της τηλεόρασης του TvOne, ο δικηγόρος των συνταξιούχων Αντώνης Δημητρίου, τόνισε τη σημασία της απόφασης καθώς η Τράπεζα Κύπρου, ένας ηγετικός χρηματοοικονομικός οργανισμός με παρουσία σε αρκετές χώρες και χιλιάδες εργαζόμενους βρέθηκε αντιμέτωπη με ένα απλό τεχνίτη, ο οποίος ήταν άνεργος κατά την απόκτηση των αξιογράφων και μιας νοικοκυράς.

Όπως ανέφερε ο κ. Δημητρίου, η Τράπεζα με την απόφαση του δικαστηρίου καλείται να καταβάλει το ποσό των €157.000 και νόμιμο τόκο. Ποσό το οποίο ανέρχεται στις €185,000 περίπου, σύμφωνα με τον κύριο Δημητρίου.

Κληθείς να σχολιάσει κατά πόσον ανοίγει η πόρτα για παρόμοιες αποφάσεις, ο Αντώνης Δημητρίου είπε πως «Στις πλείστες των περιπτώσεων, τουλάχιστον που έχω και χειρίζομαι εγώ, επρόκειτο για πρόσωπα παρόμοιου επιπέδου μόρφωσης και στην ουσία οι δηλώσεις της Τράπεζας για να αγοράσει ο κόσμος αξιόγραφα δεν ήταν ακριβείς, σαφείς και επαρκείς όπως διαπίστωσε και το Δικαστήριο. Αντιθέτως ήταν παραπλανητικές. Δεν τους παρείχε ούτε κατάλληλη πληροφόρηση σε κατανοητή μορφή, ούτε τους ενημέρωσε για τους κινδύνους που υπήρχαν για το συγκεκριμένο επενδυτικό μέσο. Με αποτέλεσμα να παραβιάζεται η νομοθεσία του 2007».

Πέραν τούτου ο κύριος Δημητρίου τόνισε πως μέσα σε δυο χρόνια είχαν εισπραχθεί πάνω από €2 δισ. από τον κόσμο.

«Η απόφαση δεν είναι δεσμευτική όμως είναι μια πολυσέλιδη απόφαση 73 σελίδων. Νομίζω θα έχει ιδιαίτερη σημασία», κατέληξε ο κύριος Δημητρίου.

Δείτε το βίντεο:  

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Νεκρή Ζώνη: Στους 27 οι μετανάστες μετά από νέες αφίξεις την νύχτα - Συσκέψεις αρμοδίων στην ΚΔ

Νεκρή Ζώνη: Στους 27 οι μετανάστες μετά από νέες αφίξεις την νύχτα - Συσκέψεις αρμοδίων στην ΚΔ

Δέκα τρεις μετανάστες - μεταξύ αυτών και ασυνόδευτα παιδιά - βρίσκονται στη νεκρή ζώνη, επιπλέον των 14 που εδώ και δύο εβδομάδες, φιλοξενούνται σε σκηνές στην περιοχή μεταξύ Αγλαντζιάς και Γερίου, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 27.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top