ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ούτε στην Αχερίτου δέχονται το κλείσιμο του Συνεργατικού

Ούτε στην Αχερίτου δέχονται το κλείσιμο του Συνεργατικού

Δυσαρέσκεια Κοινοτικού Συμβουλίου Αχερίτου για κλείσιμο υποκαταστήματος της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας.

Δυσαρέσκεια και αγανάκτηση εκφράζουν ο Πρόεδρος και τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου Αχερίτου για το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας.

Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι «ο Πρόεδρος της Κοινότητας, Μιχάλης Καούνας είπε ότι το πρόσφατο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Συνεργατικής  αποτέλεσε την απαρχή οικονομικής και κοινωνικής καταρράκωσης για την Αχερίτου, η οποία αριθμεί περισσότερους από 3 χιλιάδες κατοίκους. Μετά το κλείσιμο των υποκαταστημάτων της Λαϊκής και της Ελληνικής Τράπεζας αλλά και της Τράπεζας Κύπρου, το πρόσφατο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας επέφερε οικονομικό πλήγμα στην Κοινότητα».

Σύμφωνα με τον κ. Καούνα «μετά την τουρκική εισβολή η οποία οδήγησε στην κατοχή σχεδόν ολόκληρης της κοινότητας το 1974, έρχεται σήμερα το δεύτερο μεγάλο πλήγμα, με την απουσία τραπεζικού ιδρύματος, με τους κατοίκους να ταλαιπωρούνται αφού αναγκάζονται να μεταβαίνουν στο υποκατάστημα του Αυγόρου για διεκπαιρέωση των τραπεζικών τους εργασιών, το οποίο εξυπηρετεί τους κατοίκους Λιοπετρίου, Ξυλοφάγου και άλλων Κοινοτήτων».
 
Παράλληλα, προστίθεται «η ανυπαρξία τραπεζικών Ιδρυμάτων στην ακριτική κοινότητα της Αχερίτου, δημιούργησε τεράστιο πλήγμα στις επιχειρήσεις και τα καταστήματα της περιοχής, λόγω αδυναμίας εξυπηρέτησής τους, ενώ τα ηλικιωμένα άτομα, που αδυνατούν να οδηγήσουν μέχρι τα πλησιέστερα τραπεζικά Ιδρύματα, βρίσκονται σε απόγνωση».

Ταυτόχρονα εξέφρασε «αγανάκτηση και δυσαρέσκεια» για το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Συνεργατικής και για το ότι «κανένας δεν ενδιαφέρθηκε για την κοινότητα της Αχερίτου και τους κατοίκους της που επί 44 χρόνια βιώνουν το δράμα της κατοχής και της προσφυγιάς».

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Αχερίτου, σημειώνεται στην ανακοίνωση «ζητά την δωρεάν παραχώρηση του υποκαταστήματος της ΣΚΤ για εξυπηρέτηση των κατοίκων», προστίθεται ότι «το Σώμα θα συνέλθει σε έκτακτη προγραμματισμένη συνεδρία κατά την οποία θα αποφασιστούν δυναμικά μέτρα» και καλεί «τους βουλευτές Αμμοχώστου να σταθούν στο πλευρό της Κοινότητας και των κατοίκων της».

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top