ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Δεν «βάζει μυαλό» η γυναίκα- Ξαναπληρώνει ακριβά το ίδιο λάθος

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Δεν «βάζει μυαλό» η γυναίκα- Ξαναπληρώνει ακριβά το ίδιο λάθος

Σε κατάσχεση καπνικών προϊόντων από τα κατεχόμενα που εντοπίστηκαν στις επαρχίες Λευκωσίας και Λάρνακας, και ειδών που παραβιάζουν δικαιώματα διανοητικής ιδιοκτησίας στην επαρχία Πάφου προχώρησαν λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων.


Σε ανακοίνωσή του ημερομηνίας 10/10, το Τμήμα Τελωνείων αναφέρει ότι την Τρίτη 9/10 μέλη του Ουλαμού Προλήψεως Εγκλημάτων Λευκωσίας και Λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων, ερεύνησαν ένα υποστατικό και μια οικία στην επαρχία Λευκωσίας για εντοπισμό καπνικών προϊόντων, τα οποία προέρχονται από τα κατεχόμενα.

Από την έρευνα εντοπίστηκε στο υποστατικό, ιδιοκτησία γυναίκας ρουμανικής καταγωγής, κατόχου κυπριακού διαβατηρίου, ποσότητα 1.300 τεμαχίων τσιγάρων και 7 άδειες συσκευασίες τσιγάρων, τα οποία όπως διαπιστώθηκε από τον προκαταρκτικό έλεγχο που έγινε επί τόπου από λειτουργούς του Τμήματος Τελωνείων, προέρχονται από τα κατεχόμενα.

Το εν λόγω πρόσωπο, το οποίο απασχόλησε επανειλημμένα το Τμήμα Τελωνείων για παρόμοιας φύσης αδικήματα, συνελήφθη για τα αυτόφωρα αδικήματα της παράνομης κατοχής αφορολογήτων καπνικών προϊόντων, της δόλιας αποφυγής καταβολής δασμών και φόρων, ενώ η ποσότητα των τσιγάρων που εντοπίστηκε, η δασμοφορολογική επιβάρυνση της οποίας ανέρχεται στα €230, κατασχέθηκε από το Τμήμα Τελωνείων, όπως αναφέρεται.

Ακολούθως, ο Διευθυντής Τμήματος Τελωνείων αποδέχτηκε πρόταση για εξώδικη διευθέτηση των αδικημάτων που διαπράχθηκαν, με την καταβολή χρηματικού ποσού ύψους €2.000.

Εισπράχθηκε, επίσης, ποσό €270 που αντιστοιχεί στους δασμούς και φόρους και στη χρηματική επιβάρυνση της ποσότητας των τσιγάρων, τα οποία η ιδιοκτήτρια του υποστατικού παραδέχθηκε ότι προμηθεύτηκε παράνομα από τα κατεχόμενα και πώλησε στις ελεύθερες περιοχές.

Με την καταβολή του συνολικού ποσού των €2.270 η συλληφθείσα αφέθηκε ελεύθερη, ενώ τα τσιγάρα εγκαταλείφθηκαν στο Τμήμα Τελωνείων.

Επίσης, το πρωί της ίδιας μέρας, λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων μετά από έρευνα σε κατάστημα στην επαρχία Πάφου, εντόπισαν και κατακράτησαν 1.478 τεμάχια ειδών, που εκ πρώτης όψεως παραβιάζουν δικαιώματα διανοητικής ιδιοκτησίας.

Συγκεκριμένα κατακρατήθηκαν πορτοφόλια, τσάντες, καπέλα, ρολόγια κ.ά., τα οποία φέρουν τις εμπορικές επωνυμίες MICHAΕL KORS, LOUIS VUITTON, GUCCI, UNDER ARMOUR, STELLA McCARTNEY κ.α., συνολικής αξίας € 5.500 περίπου.

Στη συνέχεια τα εν λόγω είδη εγκαταλείφθηκαν από τον ιδιοκτήτη τους στο Τμήμα Τελωνείων.

Το βράδυ της ίδιας μέρας, 9/10/2018, κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης της Αστυνομίας Λάρνακας στην παρουσία μελών των Ηνωμένων Εθνών, εντοπίστηκαν σε υποστατικό στην επαρχία Λάρνακας, μεταξύ άλλων, 655 συσκευασίες τσιγάρων των 200 τεμαχίων, 1082 συσκευασίες τσιγάρων των 20 τεμαχίων, 263,232 γραμμάρια καπνού για στριφτό τσιγάρο, 34,250 γραμμάρια καπνού για ναργιλέ, 688 πουράκια και 58 πούρα.

Στη σκηνή κλήθηκαν Λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων, οι οποίοι διαπίστωσαν εκ πρώτης όψεως ότι τα καπνικά προϊόντα, η δασμοφορολογική επιβάρυνση των οποίων ανέρχεται στα €90.000 περίπου είναι αφορολόγητη, και προέρχεται από τις κατεχόμενες περιοχές.

Για την υπόθεση, συνελήφθη ένας Ελληνοκύπριος ο οποίος σήμερα παρουσιάστηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, όπου εξασφαλίστηκε διάταγμα κράτησής του για δύο μέρες.

Η υπόθεση διερευνάται από το Τμήμα Τελωνείων.  

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στο πλαίσιο της αποστολής της για αναζήτηση κοινού εδάφους μεταξύ των μερών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top