ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Οικονομικά ανεξάρτητη η Βουλή των Αντιπροσώπων

ΚΥΠΡΟΣ: Οικονομικά ανεξάρτητη η Βουλή των Αντιπροσώπων

«Σπάει» τα οικονομικά της «δεσμά» η Βουλή με πρόταση νόμου.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» (Μιχάλης Χατζηστυλιανού), η εν λόγω πρόταση νόμου ήδη έλαβε το πράσινο φως από τους αρχηγούς των κομμάτων και κατατέθηκε την Παρασκευή 12/10 στην Ολομέλεια της Βουλής για ψήφιση από τον Πρόεδρο της Βουλής, Δημήτρη Συλλούρη.

Πρόταση με την ονομασία «ο περί της Δέκατης Ένατης Τροποποίησης του Συντάγματος Νόμος του 2018», όπου επιχειρείται η οικονομική αυτονομία της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση της πρότασης, η νομοθετική εξουσία πρέπει να ενεργεί «κατά τρόπο απόλυτα ανεξάρτητο και διακριτό από τις όποιες αποφάσεις της εκτελεστικής εξουσίας», ενώ τονίζεται το «κομμάτι» του προσωπικού της Βουλής «για την απρόσκοπτη και αποτελεσματική επιτέλεση του έργου της».

Έτσι, όπως αναφέρεται, ο προϋπολογισμός της Βουλής θα συντάσσεται από τον Πρόεδρο της για να εγκρίνεται στη συνέχεια από την Ολομέλεια και να καταχωρείται στον κρατικό προϋπολογισμό όπου και θα καθίσταται εκτελεστός

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η εν λόγω πρόταση, θα τερματίσει την  χρονοβόρα διαδικασία που απαιτείται, ενώπιον της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας, για πρόσληψη προσωπικού στη Βουλή, καθώς η ίδια η Βουλή θα προβαίνει σε προσλήψεις προσωπικού μέσω δικής της διαδικασίας.

Η πρόταση νόμου παραπέμφθηκε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής των Αντιπροσώπων.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top