ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Αρχιεπίσκοπος για TvOne: «Κάθε χρόνο ζημιώναμε» - «Δεν θα χαριστώ κανενός»

Αρχιεπίσκοπος για TvOne: «Κάθε χρόνο ζημιώναμε» - «Δεν θα χαριστώ κανενός»

Για το ζημιογόνο κανάλι του Αρχαγγέλου μίλησε στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» ο Αρχιεπίσκοπος Νέας Ιουστιανιανής και πάσης Κύπρου Χρυσόστομος Β΄.

Κληθείς να σχολιάσει το ζημιογόνο κανάλι «TvOne» ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε πως από την αρχή που «έπεσε» η ιδέα στο τραπέζι για δημιουργία καναλιού της Εκκλησίας, ήταν αντίθετος

Αντίθεση την οποία εξέφρασε και στον τότε Αρχιεπίσκοπο, χωρίς ωστόσο να εισακουστεί.

Μιλώντας για τα χρήματα που δαπανήθηκαν για να κρατηθεί ζωντανό το κανάλι, ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε: «τι χρήματα έχει δώσει η Αρχιεπισκοπή γι’ αυτό το κανάλι, ο Θεός ξέρει ο Παντογνώστης κι εμείς που πληρώναμε».

Όσον αφορά τους λόγους για τους οποίους δεν προχώρησε σε κλείσιμο του καναλιού ο Μακαριότατος είπε πως «δεν μου ταίριαζε να το κλείσω, θα έχαναν τη δουλειά τους 100 άτομα και... Ήθελαν και αποζημιώσεις, γιατί όταν το έκλεινα την άλλη μέρα το πρωί έξω από το κάγκελο της Αρχιεπισκοπής θα υπήρχαν όλοι οι υπάλληλοι με τα πλακάτ εναντίον της Αρχιεπισκοπής. Το έβλεπα αυτό το πράγμα. Κάθε χρόνο ζημιώναμε, κάθε χρόνο. Όλες τις εταιρείες που ζημιώνανε τις έκλεισα και η μόνη εταιρεία που ζημίωνε και δεν την έκλεινα ήταν το κανάλι και προσπαθούσα να βρω κάποιον να το συνεχίσει γιατί σκεφτόμουν τους υπαλλήλους».

Έτσι ο Αρχιεπίσκοπος προχώρησε στην απόφαση να ενοικιάσει και όχι να κλείσει το κανάλι του Αρχαγγέλου.

Ο Χρυσόστομος Β’ ανέφερε πως είχε τρεις προσφορές και πως η καλύτερη ήταν εκείνη του Σωκράτη Χάσικου.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον Αρχιεπίσκοπο, είπε του Χάσικου «εμελέτησές το καλά το όλο θέμα; Και πρέπει ν’ αναλάβεις και τους υπαλλήλους. Κι αν είναι δυνατόν να μην τους απολύσεις...», με τον Χάσικο να απαντάει «αν είναι καλοί δεν θα τους απολύσω, αν δεν κάνουν τη δουλειά τους, εγώ είμαι επιχειρηματίας δεν είμαι εκκλησία εγώ. Δεν θα χαριστώ κανενός»

Τότε, σύμφωνα πάντα με τον Μακαριότατο, του είπε πως «ναι σ’ αυτό συμφωνώ, αν δεν εργάζονται ασφαλώς δε θα τους κρατήσεις. Κι εγώ απέλυα και προσλάμβανα άλλους. Ως ιδιώτης θα είσαι πιο αυστηρός απ’ ό,τι εμείς πολλές φορές που κάναμε παρά συνείδηση γιατί βλέπαμε τον άνθρωπο και με τα καλά του και προσπαθούσαμε να συμβιβαστούμε...».

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top