ΠΑΡΑ-THEMA

Εξορθολογισμός- Άρθρο του Δρ. Σταύρου Σταύρου

Εξορθολογισμός- Άρθρο του Δρ. Σταύρου Σταύρου

Ο ελιτισμός των λειτουργών τής Υγείας και της Παιδείας , σέ αγαστή συνεργασία ή υποταγή συνέβαλαν στην τεράστια πολιτικοοικονομική δύναμη πού απέκτησαν στο μη κανονικό (Αντ.Κουντερες) Μπανανίας κατά (Γλ. Κληρίδης) Κράτος ,η βιομηχανία τής περίθαλψης και τής εκπαίδευσης.

Η χρόνια οικονομική κρίση των θεσμών και αξιών στο παραθτιάνταλο Κυπρ.Κράτος κατασκεύασμα των ξένων ,το Ανελεύθερο, με Σύνταγμα δοτό πού περιέχει το σπέρμα της διχοτόμηση και της ανισότητας είναι η κληρονομιά που μάς άφησαν οι εθνοπατέρες μας άι στο μπάλα.

Η τωρινή κοινωνικοοικονομική κρίση δεν είναι καθόλου αποτέλεσμά πρόσφατων λειτουργικών προβλημάτων. Είναι το αποτέλεσμα τού κατασκευάσματος πού οι ελεμέδες αγλολάγνοι και οι φαναριώτες μάς έφεραν, και εμείς τά πρόβατα ζητωκραυγάζαμε επαναλαμβάνοντας σάν ζόμπι ζήτω Νενικικαμεν. Η κρίση οδήγησε σε υποβάθμιση το ήδη υποβαθμισμένο, δυστυχισμένο κράτος ,των ελεμέδων και των λαμογιων τους.Πρωτα θύματά η Παιδία και η Υγεία με μείωση των δαπανών. Αποτέλεσμά χαμηλές αποδόσεις μέ Χαμηλούς δείκτες στη Παιδία και Υγεία, πού εμποδίζουν την πρόσβαση τού κοινού σ’ αυτούς τούς τομείς.

Η πραγματικότητα είναι πώς με την κρίση, στα συστήματα Υγείας και Παιδίας,οι στρεβλωσεις δεν κρύβονται με συνθήματα για Ελληνοχριστιανικη Παιδία. Ούτε φυσικά με μόνο ήπολύ/σφαλιστικάσυνθήματα. Εκείνο πού τίθεται επιτακτικά είναι η ανάγκη πρώτιστα εξ ορθολογισμού τού στρεβλού κατασκευάσματος πού μας έφεραν ο πολιτικοθρισκευτικοί ηγέτες μας και να ακολουθήσει συγχρόνως ο εξ ορθολογισμός στην Παιδια και Υγεία. Με την 58χρονη ιστορία πού κουβαλά στην πλάτη της η παραθτιάνταλη Κ.Δ. με τις νεοφιλελεύθερες προσεγγίσεις των παιδιών της Σχολής τού Σικάγου από τη μια και τις Ιδεοληπτικές αγκυλώσεις των θαυμαστών τού πρώην υπαρκτού ΣοσιαΛισμού, όποια μορφή εξο-ανορθολογισμού επιλεγεί, δύσκολα θα πέτυχε. Αν ποτέ το Κράτος της Μπανανίας γίνει Κανονικό και τότε θα υπάρξουν δυσκολίες λόγο της νεκροζωντανης-ζομπη κυπριακής κοινωνίας και τού βαθέως κράτους, στο οποίο αναφέρονται και περνούν οδηγίες οί ελεμέδες της πολίτικής και τα λαμόγια τους. Αυτή συμμορία θα ψεκάζει με μαστούρα το περιβάλλον των νεκροζώντανων Πολιτών με την T.V το Ραδιόφωνο το Τύπο και στην ανάγκη με την πίεση των πρετοριανών λυκόσκυλών. Στόχος να παραμείνουν ζόμπι έτσι πού να μην ξυπνήσουν και καταλάβουν πώς η βιομηχανία της περίθαλψης και της εκπαίδευσης ταυτισθηκαν με την Υγεία και την Παιδια ως έννοιες σκόπιμα.

Στη Κ.Δ ακόμα και οί εκπαιδευτικοί και οι γιατροί για τους δικούς τους λόγους εν ‘μέρει δικαιολογημένα δέχτηκαν αυτή την σύγχυση. Οι βιομήχανοι όμως την επέβαλαν ανεξαρτήτως κοινωνικοοικονομικού κόστους και ψυχοσωματικής ηρεμίας των πολιτών. Πρώτα και πάνω απ’ όλα το χρήμα. Οι άνθρωποι ας δυστυχούν Δεν τούς νοιάζει ότι Υγεία και Παιδια είναι θεμελιώδοι ανθρώπινα δικαιώματα .Για τούς ελεμέδες είναι εμπορεύσιμα ανταλλάξιμα προιόντα. Αυτή είναι η προσέγγιση τους στις μέρες μας η οποία κατεύθυνη τούς οικονομικούς πόρους στην βιομηχανία τής Παιδείας και της περίθαλψης αντί στη δημιουργία Κράτους ήρεμού , υγειούς. Το στρεβλό Κυπριακό Κράτος όποτε ζορίζεται και οί εκάστοτε ελεμέδες. Πολιτικοί βλέπουν τά συμφέροντα τούς να κινδυνεύουν από μια έστω τυχαία έως απίθανη περίπτωση να ξυπνήσει η ζόμπι κοινωνία, τότε θυμούνται τη πετυχημένη μέθοδο τού διορισμού ειδικών δυνάμεων από εμπειρογνώμονες ντόπιους και ξένους .

Κατά προτίμηση Αγγλικής εκτροφης.Αυτοί οι ξερόλες σκέφτονται υστερόβουλα εξυπηρετώντας τά αφεντικά τους. Καμιά ενασχόληση με τις έννοιες Παιδεία και Υγεία Αυτές τις έχουν ταυτίσει με τά κερδοσκοπικά συστήματα Εκπαίδευσης και Ιατρικής περίθαλψης.Γ’αυτό οι ξερόλες υπηρετώντας την εκπ/δ/κη και βιοϊατρική βιομηχανία εμμένουν στο διαχωρισμό σέ δημόσιο και ιδιωτικό τομέα Όλοι αυτοί οί ξερόλες έλκουν την καταγωγή τους από Αγγλία και το Φανάρι. Είναι θιασώτες της Ελληνορθόδοξης Παιδείας και τού προβληματικού Αγγλικού συστήματος περίθαλψης N.H.S.

Στη Κύπρο τη Μακαριά τη γή στάζει το μέλη έστω και ζαχαρωμένο. Γνωρίζουν όλοι ότι οί παράνομες πληρωμές ιδίως τά φροντιστήρια και τά φακελάκια έχουν καθιερωθεί, μπήκαν στο πετσί τού κόσμου.

Καλύπτουν συμπαντικό ποσοστό τού οικογενειακού προγραμματισμό

Είναι μεγάλο πρόβλημα αποδεκτό εξ’ ανάγκης από τη μεσαία τάξη πού συμβάλλει στην επίτευξη ισοζυγίου στη παροχή εκπαίδευσης και πειθαλψης. Ο παράνομος αυτός τρόπος βολεύει το στρεβλό ανίκανο Κράτος πού μας έφεραν από τη Ζυρίχη οί ελεμέδες και συνεχίζουν εναλλασσόμενοι ασελγώντας σε βάρος της Κύπρου. Τά ζόμπι της Κοινής γνώμης να παρακολουθούν αποχαυνωμένα με απλανές βλέμμα Με τα φακελλακια και τά φροντιστήρια ή μικρομεσαία τάξη των ζόμπι εχει τη ψευδαίσθηση πώς πετυχαίνοντας σέ κάποιες προτιμήσεις της ελαχιστοποιεί το χρονικό κόστος ,έχοντας έγκαιρα ποιοτική περίθαλψη. Από την άλλη όμως οί παροχείς υπηρεσιών νόμιμα ή παράνομα αυξάνουν τά έσοδα τους .Αυτή η παραοικονομία καταντά αισχρή όταν κάποιοι οικειοποιούνται περιουσιακά στοιχεία τού Δημοσίου Το κε-
ρακί στη τούρτα είναι η ιδιοποίηση των Νοσηλευτηρίων προς όφελος των καθηγητών των Ιατρικών Σχολών με βούλλα της Κυβέρνησης και της Βουλής.

Είναι ξεκάθαρο ότι στα συστήματα εκπαίδευσης και περίθαλψης τού Στρεβλού Κυπριακού Κράτους, με τη παρέλευση τού χρόνου έχουν αναπτυχθεί ογκόμορφα χαρακτηριστικά πού παραφουσκώνουν τίς
τζέπες των επαγγελματιών τής παραοικονομίας. Στην αγορά των φροντιστηρίων και της περίθαλψης επικρατεί η παραπληροφόρηση μεταξύ εκπαιδευτικών και γιατρών αφ’ ενός και καταναλωτών αφ’ ετέρου. Αυτή η διαταραχή είναι όλο και ποιο βαθειά όταν ο συνδικαλισμός καταντά Συντεχνιασμος ελεγχόμενος από τα κομματικά λαμόγια. Με τα δεδομένα πού τσιμεντοθηκαν στην Μπανανία τά συφέροντα γιατρών , εκπαιδευτικών και καταναλωτών υπό την επίδραση της εκπαιδευτικής και βιοϊατρική βιομηχανίας συνεχώς θα αποκλίνουν.

Υπ’αυτές τις συνθήκες ο Ο.Α.Υ. πρέπει να προχωρήσει σέ μια εμπεριστατονισμένη ενημέρωση τής ζόμπι κοινωνίας γιατί αν μετά από 4-5 χρόνια υπάρξουν προβλήματα τότε οι Ξερόλες ειδικοί θα πρέπει να
λογοδοτήσουν Στο προτεινόμενο σύστημα απουσιάζει η οποιαδήποτε συζήτηση για κανόνες Βιοηθικής, Δεοντολογίας,Ποιοτικό και Ποσοτικό έλεγχο. Ουδεμία αναφορά γίνεται για τον τρόπο ελέγχου των χρηστών και παροχέων.Η ζόμπι κοινή γνώμη αν ποτέ ξυπνήση.πιθανότατα οί ελεμέδες με τά λαμόγια τους να μην τους επιτρέψουν να καταλάβουν για να απαιτήσουν ολικό σύστημα Υγείας.

Σ'ένα τέτοιο οί πολίτες θα μπορούν δικαιωματικά να απαιτήσουν ελευθερία επιλογών, ισότητα προσβασιμότητα, αποτελεσματικότητα . Οι επαγγελματίες παροχής υπηρεσιών Παιδείας και ιδιαίτερα οι γιατροί και οί των παραϊατρικών επαγγελμάτων, θα πρέπει να δεχθούν ότι οί παραπληρομες πρέπει να έρθουν στην επιφάνειά. Να ενταχθούν στη νόμιμη Οικονομία στα πλαίσια καθορισμένων μορφών συνασφάλισης ,συνπληρομων ή και μερικής κατ’ εξαίρεση ασφαλιστικής κάλυψης Ή ασφάλιση είτε Μόνο είτε Πολύ, είτε συμπληρωματική είτε κατ'εξερεση είναι, θα πρέπει να καλύπτει όλες τις προβλεπόμες στο ασφαλιστικό σχέδιο υποχρεώσεις. Οποιαδήποτε ασφάλιση πού δεν γίνεται αποδεκτή από τούς γιατρούς και πού τους επιβάλλεται από τους ελεμέδες και τα λαμόγια τους, τά όργανα της βιομηχανίας της περίθαλψης, ιδία, της νοσοκομειακής με μεθόδους διαπόμπευσης των γιατρών με ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ μεσάνυκτα από στρεβλούς και αδαείς εκπροσώπους της εκάστοτε Κυβέρνησης τού Κράτους της ΜΠΑΝΑΝΙΑΣ είναι απαράδεκτη. Διαπόμπευση των γιατρών και των εκπαιδευτικών όσο απαραίτητος και αν είναι ο εξορ-θολογισμος με τον τρόπο που τον επιδιώκουν οδηγούν στον ανορθολογισμό ,και σε σκέψεις για σχεδιασμούς για οριστική διάλυση τού Δημόσιου Σχολείου και των Δημόσιων Νοσοκομείων και τον έλεγχο των ιδιωτικών.

ΖΟΜΠΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΞΥΠΝΑ .ΠΑΛΙ ΣΟΥ ΤΑΙΖΟΥΝ ΑΧΗΡΟΨΩΜΟ ΓΙΑ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΗ.

Σημείωση: Στη Γαλλία όταν ξύπνησαν, την Ατουανετα και τους όμοιους της τους πέρασαν λεπίδι. Στην Κύπρο οί εγγυήτριες δεν θα επιτρέψουν να συμβεί κάτι τέτοιο στους εγκάθετους τους, Αγλολάγνους και Φαναριώτες. Χρειάζεται ΣΕΙΣΜΌΣ και ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΣΜΟΣ από ένα ποτάμι ανθρώπων πού θα καθαρίσει από τέλους το Στάβλο του Αυγιου πού οι ελεμέδες Αγλολάγνοι και Φαναριώτες κορδωτοί και καμαρωτοί μάς έφεραν από τη Ζυρίχη. Ουδείς μορωτερος των ιατρών αν δεν υπήρχαν διδάσκαλοι λέγεται. Αντίθετο φλέγεται πώς συμβαίνει Οι εκπαιδευτικοί έσωσαν την άξιο πρέπεια τους στις ύβρεις Οι γιατροί ευτελιστικαν διαπομπευθήκαν με χειροπέδες μεσάνυκτα και αυτοεξευτελιστικαν με το φως της ημέρας ζητώντας εξαίρεση από το νόμο.

Δυστυχώς είμαστε ΖΟΜΠΙ αντιδρούμε σπασμωδικά κ'όχι δυναμικά.

Δρ. Σταύρος Σταύρου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στο πλαίσιο της αποστολής της για αναζήτηση κοινού εδάφους μεταξύ των μερών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top